Monday, July 15, 2024

Kolmteist tabletti

  



  Sõber ja kursavend helistas hommikul:

"Täna on koolivenna sünnipäev, lähme külla!"

Natuke mõtlesin, siis tuli meelde. Sõber võttis kingiks kaasa Barca lipu - sünnipäevalaps sai üheks päevaks kasutusõiguse. Kakskümmend aastat tagasi kinkisime kursavendadega juubilarile lipuvarda koos paigaldusega - samasse vardasse tõmbasime nüüd Barca lipu.

Kui ähkides trepil istet võtsime, ehmatas sõber:

"Pagan, tabletid jäid võtmata!"

Mehel oli novembris raske infarkt, nüüd sai paar päeva tagasi rangluu alla südametegevust reguleeriva vidina. 

"Ma olen humanoid," teatas ta haiglast saadetud pildi allkirjas.

Kui hakkasime raviskeeme võrdlema, selgus loomulikult, et mina olen kõige tervem mees - infarktihaige päevane kogus kolmteist tabletti, lihtsalt vanal mehel seitse ja mul poolteist:)


8 comments:

  1. Pole veel tablettideni jõudnud aga küllap kunagi tuleb seegi aeg.

    ReplyDelete
  2. Tea midagi - mu vanaema elas 95-aastaseks ja võttis üksnes minu suunamise (pealekäimise) tõttu südameaspiriini, ei muud:)

    ReplyDelete
  3. Poleks sa oma aspiriiniga sekkunud ja suunanud, oleks ehk teise 95 veel elanud.

    ReplyDelete
  4. Humoristid siin...;)
    Vanaema oli raugaeas veel igati aktiivne, paraku kukkus oma igapäevasel jalutusringil, murdis puusaluu ning peale oppi sellest välja ei tulnud...

    ReplyDelete
  5. Raugaiga on nagu väga räige sõna.

    ReplyDelete
  6. Vaat nüüd ma tõesti eksisin - hoopis mina lähenen raugaeale, vanaema oli pikaealine:D

    Ametlik definitsioon:
    Raugaiga Seitsmes eaperiood on raugaiga. See esineb aastatel 75-90. Sellele järgneb pikaealisus, mis on siis alates 90. eluaastast.

    ReplyDelete
  7. Ma olen alati arvanud, et TT on siinses seltskonnas nii füüsiliselt kui vaimselt kõige tervem isik. Ilmselt head geenid ja sportlik eluviis.

    Aga meil teistel siin raugaeale lähenevatel peab ikka mõni tablett abiks olema. No näiteks parajalt paksul parimas eas meesterahval, kes armastab hästi süüa ja juua, on ikka vererõhu ja kolesterooliga probleeme. Kas arvasin ära sinu tabletid, härra Konn?

    ReplyDelete
  8. Hea Bianka - perearst alati imestab mu iga-aastase tehnoülevaatuse tulemusi uurides, et mil kombel ma kolesterooli nii kenasti kontolli all hoian, mis tablette võtan ja kuidas toitun. Minu vastus on alati sama - stressivaba elu, rasvane liha ning reedeõhtune kokteil!:) Seega - ei mingeid kolesterooliravimeid!

    ReplyDelete