Saturday, July 29, 2023

Laske mind lavale #fotojaht

   


 Vastan Tegelinski ülekutsele - http://kummut-tegelinski.blogspot.com/2023/07/laske-mind-lavale.html

Kuna laps mul filmialase hariduse ja -huviga, siis olen olnud kutsutud igast taustategelasi mängima. Põhiliselt pätte - küllap on füsiognoomia sobiv!  Küll olin bordellikülaline, kes viinapudelist rüübates teise samasugusega karvupidi kokku läheb, küll suvaline kodutu supiköögi järjekorras. 

   Pildil sätib tuntud näitleja algaja hobinäitleja supiseid vuntse paika:)

Thursday, July 27, 2023

Minu medal

   


  Noorem tütar käis Pariisis midagi tegemas. Naljaviluks palusin tal naastes Eiffeli torn kaasa võtta.

Tõigi ära, hea laps!:)

Wednesday, July 26, 2023

Miljonite lemmik

 


    Kuna tohutud lugejahulgad on pöördunud blogipidaja poole palvega korrata Gena Samsungi-murdmise episoodi, siis siin see on:


Kui torugeenius peale Helsinki Erottajanpuisto hostelis veedetud ööd tagasi oma emanda rüppe jõudis ja rumala peaga hakkas rääkima, kuidas hosteli segatoas kõrvalnaril mingi pika halatiga baaba norskas, võttis mehe hilinemisest nördinud, öösel iga kahe tunni tagant mehel helistanud ja torumehe kuuldevõime kaotanud telefoni tõttu suhtlemisnaudingust irrutatud abikaasa Gena vana Samsungi ja murdis selle konkreetselt pooleks.
Hommikul mulle helistanud torumehelt küsisin tema selget ja kõlavat, abielurõõmude ilmsest üledoosist pisut väsinud häält kuuldes, et kas ta ostis viimaks ometi endale uue telefoni - siis ta mulle oma sumoemandast lemmiku vägitüki paljastaski;)

Pildil torumehe abikaasa (all) murrab Gena Samsungi (peal)

Sunday, July 23, 2023

Rahepööre

   


    Ilmatüdrukud ja -tädid lubasid täna pärastlõunaks rahepööret. Kablis tuli ennelõunal paar tilka, trassil sai korraks esiklaasi märjaks, aga rahepööre jäi  miskipärast alati järgmise kurvi taha. 

     Täpselt nagu poliitikud - ainult lubavad:)

Thursday, July 20, 2023

Teine torumees

    



 Teine torumees (nüüdsest ilmselt Gena järglane), saabus puhkuselt ja kutsusin ta Veskisse, et arutada ja vajadusel muuta puhkusejärgseid tööplaane. Esmalt küsisin hea peremehena, et kuidas ka puhkus läks.

    Puhkus läks nii, et sõitsid autoga, kus istusid naine lapsega ja koer, Venemaale  sugulastele külla. Kümme kilomeetrit enne Moskvat (seega sisuliselt Moskvas) jooksis autol mootor kokku. Õhtul hilja, kiirtee alas. Muidugi kutsuti sugulaste abiga "evakuator" ja auto veeti mingisse teeäärsesse bensukasse. Mulle jäi natuke arusaamatuks töömehe jutt, et Venemaal välismaalastele SIM-kaarte ei müüda, mistõttu nad pidid asju ajama sugulaste kaudu. Aga see selleks. Ööbiti autos (mees, naine, laps ja koer) ning hommikul lapati läbi firmasid, mis veaks auto üle Piiteri Ivangorodi, sest torumees oma autot kohalike mehhaanikute kätte ei usaldanud. Viiesaja euro eest leiduski tegelane, kes vedas seltskonna piirini, aga üle piiri, st. Eesti piirini seda autot muidugi ei lubatud. Laaditi romu taas bensukas maha ning muidugi traditsiooniline ööbimine sealsamas parklas. Õnneks leidus hommikul vastutulelik narvakas, kes trossi taha haakis ja neid juba Narva poolele järjekordsesse parklasse vedas. Sealt transport Tallinna leida oli juba kukepea. Resümeerivalt läks reis sugulaste juurde maksma ligi kolm tuhat eurot, Moskva torne küll nähti, aga sugulasi mitte ja kohtumisele Veskisse ilmus torumees naise autoga:)

Pildil Saksa turistid Moskva eeslinna piiril. Tunduvad sobivad liiklusvahendid olevat.

Pilt warfarehistorynetwork.com

Monday, July 17, 2023

Telefonimäng

 


Mina meili teel perearstile:

"Autoroolis olles tundsin abaluude vahel  valu ja kattusin külma higiga."

Perearst digiloo anamneesi:

"Patsient tundis haigushoo tagajärjel minestustunnet."

Eriarst vastuvõtu ajal patsiendile:

"Nii, te kaotasite haigushoo ajal kaks korda teadvuse."

Patsient (vaikselt vandudes ja omaette pomisedes):

"Jah, esimene kord Järvevana algusest kuni Ülemiste ristmikuni ja teisel korral Suur-Sõjamäel."

Aga loomulikult on meie meditsiin jätkuvalt imeline - isegi raviskeemi ei muudetud!:) 

Pildil nõustab perearst telefonitsi  patsienti, ammutades  optimaalseid ravivõtteid populaarteaduslikest ajakirjadest.

Tuesday, July 11, 2023

Suhe



 Istun Veskis tassi alt 

Ma leidsin siukse kondi

Istun mitu tundi veel

Sest auto on remondis

Nüüd ma mõtlengi kas pean

Tõmbama neid piire

Ehk on aega elada

Veel 

Pole nõnna kiire

Sunday, July 9, 2023

Visa hing (aga mitte Die Hard)

     


Torumees Gena oli paar nädalat tagasi taas tervisega pahuksis - sama lugu, mis eelmise aasta jaanuaris. Pikutab põrandal, püsti ei saa, kiirabi keelab naisel kutsuda. Sel korral ei pidanud siiski mina telefoni haarama, haige ise helistas mulle, et kas on mõistlik abi kutsuda või läheb ise üle.  Õnnestus mehele aru pähe panna ja mamuulja kutsus kiirabi. Ta ise ja ka mina olime kindlad, et teine infarkt. Omaette imestasin, et on ikka visa hing. Aga visamaks läheb!

   Kordan taas - meie meditsiin on maagiline! Gena vaadati kogu torso ulatuses üle, piiluti erinevate torudega ülevalt ja alt, võeti ohtralt verd, erinevate aparaatidega kontrolliti sisemist ilu ja tulemus suurte hirmude osas negatiivne - ei infarkti, ei kasvajaid. Diagnoos oli suhteliselt leebe, peab mõned tabletid lisama oma senistele kardioravimitele. Kui viimane halbu haiguseid välistav vastus tuli, kupatati Gena haiglast välja ja koju jõudnult helistas ta muidugi oma lemmikülemusele - minule. Tahan tööd teha ja juba homme, oli sõnum. Pakkusin küll, et ehk puhkab paar päeva meditsiinilistest vintsutustest, aga ei midagi. Oligi järgmisel päeval kõpsti! platsis ja väänas oma torukesi. Eile lähen viimasele puhkuse-eelsele objektile ja oi kurja - Gena kaubikut ei näe. Oligi nii, et torumees tuli, töötas tunnikese, siis pikutas murul ja töötas tunnikese veel. Kuna olemine paremaks ei läinud, sõitis tiira-taara kodu poole. Kõik oli tehtud, jäänud koera saba viimane karvake - boileri veeühendused. Selgitasin tellijale, et nii ja naa - teine torumees lendas nädal tagasi puhkusele ja puhta võõraid tegelasi, kes "kohe homme" saaksid selle paaritunnise töökese ette võtta, ei taha mina. Jookse siis pärast garantii ja läbijooksudega.  Tellija väga rõõmus polnud ja pommitas mind igapäevaselt küsimusega, et millal saab end sooja veega pesta. Eile õhtul suhtlesin Genaga ja mees arvas, et täna (pühapäeval) on õige see töö lõpetada. Küsisin mitu korda, et kas ta ikka jaksab ja vastuseks tuli samuti mitu korda: "nada"

   Nüüdseks on siis töö tehtud ja visa hing puhkab mamuulja hoole all. Telefoneeris mulle lamadesasendis, aga niipea, kui jutt läks torudele, elavnes:) Kuna Genal jõudu ei jätkunud, siis sajaliitrise boileri olid kronsteinile tõstnud tellija (siuke ligi kuuekümnene onku) ja töövahendeid kokkukorjav plaatija. Kuna plaatija töötas samuti puhkuse ajast ning kiirustas rongile "na rodinu", siis peale boileri kohaleviimist pakkus tellija ise, et võib Igori koju viia. Igor punnis küll tsipa vastu, aga ühiste jõududega topiti ta tellija bemmusse ja Gena jäi ühendusi kokku keevitama (PPR jaotustorustik):D

  Aga ma nüüd puhkan!

  Pildil valminud ehitustoode, boiler on seina taga. Rohkem pilte minu feissaris:)

  

Thursday, July 6, 2023

Wired

    



Sain juhtmed oma rasvase keskkoha ümber. Miskipärast tuli Sopranode seriaal meelde:)