Sunday, December 31, 2023

Kingitused (5 tk.)

 

   


  Armsad lapsed kinkisid isale igast asju - no peamiselt söödavaid-joodavaid. Veeretasingi eile vanema tütre stuudiost poega kodu poole vedades lastega seotud mõtteid. Tütar koos väimehega tundusid olevat igati järje peal -  käsil viis filmiprojekti, rahastus jookseb, välisanimaatorid käivad külakorda (eile oli stuudios tšehhi tüdruk, kellega seoses heietasin noortele enda mälestusi Karli Ülikoolis praktikal käimisest) ja tütre aasta tagasi jubedalt murtud jalg toimib peale pikki taastumisprotseduure nagu enne.

Kojuveetav poeg presssis läbi hammaste (sest ta on üsna privaatse iseloomuga), et läheb õhtuks tüdruksõbra juurde. Mul oli selle üle väga hea meel, sest naine ilma meheta pole midagi, mees ilma naiseta pole sedagi:) Uurisin ääri-veeri, et mida asja. Selgus, et asja oli juba mitu kuud ja pealegi blondiin:) Oli ka aeg - ligi aasta oligi poeg olnud pahuralt üksildane. Igatahes isa süda rõõmustab!

Poeg tegi traditsiooniliselt printeriga piparkoogivorme. Mis loom on pildil?



Noorem tütar kolis oma elu peale. Kooliema amet paistab talle ka sobivat. 

Vanim poeg korraldas õhtusöögi. Kinkisin lastelastele raamatuid. Nagu ikka. Ja nagu ikka jäeti raamatud peale põgusat sirvimist põrandale vedelema. Ega ma jäta:) Poeg on kenasti järje peal (vähemalt materiaalselt) - tema ettevõtte keskmine palgatase on Eesti kõrgemaid.

Noorim jõnglane pole enam läbinisti viieline, aga muidu tubli. Aitab isa firmat materjalide ning prahi tassimisega, ladustab kila-kola garaaži ning käime hoolega "piimalubasid" harjutamas.  

Head vana aasta lõppu ning ilusat uut!:)

Saturday, December 30, 2023

Lihtne tervisekontroll

   


 Kolm tervisekahjustustega ning üks täiesti eakohaselt terve mees (see olen muidugi mina) said kursavenna eksabikaasa eramus kokku, et meenutada möödunud aastat ja sättida plaane uueks aastaks. Krt. ma ütlen -mehed rääkisid ainult tervisest. Kuidas keegi postopis ärkas ja mitu roiet teisel elustajad murdnud olid! Siis meenus mulle Tiktokist nähtud klipp, milles oli lihtne juhend pissihäda põhjal erinevate haiguste diagnoosimiseks. Algust ei mäletanud, aga kahe viimase (eriti elu teisel poolel ähvardava) haiguse diagnoosimine meeste puhul on lihtne - kui on pissihäda, aga ei meenu kuidas püksiauku avada, siis kimbutab alzheimer, aga kui pissihäda puhul küll meenub püksiaugu avamise vajadus, aga seda värisevate käte tõttu ei suuda, siis on loomulikult parkinson. Püksi tuleb nkn.

   Head vana aasta lõppu!:)

Saturday, December 23, 2023

Neli kalmistut ja üks kuusepuu

    


  Paraku on mu kadunukesed olude sunnil laotunud neljale kalmistule - kolm Tallinnas ja üks lähistel. Postiivne oli see, et parkimismuret polnud, samas olid kõik jalgteed jäälibedad ning graniidiga karestamata. Kosserdasin siis tasakesi, tibatillukeste sammudega ning juba keskpäevaks sain sammunormi täis:)

   Õhtul sai libalastelastega jõulupuu püsti. Isand Karu aitas sirgeks loodida:)

Tuesday, December 19, 2023

Abiks ikka




 Kirjutasin jõulukaartidele igast luuletusi. Ise mõtlesin välja:) Kõige värskemaid ei avalda, aga eelmise aasta varasalvest selline: 

Päkapikukontoris on puhkepäevi vähe

Päkapikumüts ei mahu enam kuuma pähe

Kellele ja kuhu saata pitsiline pesu

Kui adressaat on vale tuleb kodus ilge mäsu

Samuti ei tohi eksi jõulukaarte saates

Vale nimi pärsib seksi kogu aasta lõikes


    Tohib kopeerida!:)


Wiki pildil ongi need kahtlased tegelased, kes kinke siia-sinna saadavad.

Wednesday, December 13, 2023

Ämamise väljakutse




Ämamise väljakutse tuli võtta vastu

Mitte et ma iga sita sisse tahaks astu

Targad ühest blogist teadsid luulevormis tuleb

Siis saad indulgentsi et sa väga rumal pole

Äman nüüd ka natuke et jõuluaega saabub

Küllap siis ka ämaruse ängidega laabub

Peatselt jälle valgus heidab pimeduse üle

Kas armastus ka võidab ses ma nõnna kindel pole 


Koroonast olen kah tervenemas:)


Pildil küsitleb blogijate vanematekogu üht tuntud naisblogijat tema arvukate riiakate sõnavõttude pärast. Mina olen ainus habemega eksemplar, a küllap te ka muidu ära tundsite.

Pilt ekspress.ee

Friday, December 8, 2023

Palavik

 



Juhmi peaga vanakoll

Läks palja peaga tööle

Käpikudki rippuma 

Jäid tööbušlati vööle

Nüüd on kuri karjas ja

Kõik unelambad läinud

Sellist palavikukraadi

Pole ammu näinud

Terveks saan ma nkn

Ehk prooviks juba homme

Seni kuuma jooki joon

Ja lutsin köhakomme


Pilt netist - aga umbes nii ma eile tööl käisin:)