Saturday, July 6, 2024

Kättesaamatud munad




Abikaasa otsustas maakodu rikastada uue külmikuga. Kui osav noormees veoteenustest oli tohutusuure kapi kööki nüginud, seisis naine nukralt külmiku avatud ukse ees ja tähendas kurvalt:

"Munadeni ma küll ei ulatu!"

Nii ongi.

Meenub tuntud tudengilaul: "M-u-u-unad, m-u-u-unad, m-u-u-unad kadunud...." 

Ekstra musikaalsetele otsisin ka laulu välja - http://www.bandeesti.ee/laulud/naitalaul.php?laul=893



5 comments:

mustkaaren said...

Vanad eestlased olid targad, kylmikust munade võtmiseks oli neil 3 pulgaga redel või siis kergo.

konn, lendav konn said...

Vanadel eestlastel oli nii redeliga kui ka munadega täielik ikaldus:) Laulu plõnnisid?

sesamy said...

Mul see munalaul oli ammu selge ,enne kui laulu originaalpäritolu teada sain. See tähendab, et muidugi teadsin originaalpealkirja ja viisi, aga mis puhul laul kirjutati, oli tõeline üllatus. Ühtlasi lisandus mu leksikasse sõna " funikulöör ".

mustkaaren said...

Tänapäeva vanadel eestlastel on nii raske elu, valitsus ei anna uut redelit, kui vana katki läheb. Vana aja vanadel eestlastel oli igaks elujuhtumiks mitu redelit varuks, sest valitsusele kaebekirja saatmiseks ja siis uue redeli postitõllaga äratoomiseks kulus teinekord rohkem kui aasta. Kuidas sa niikaua munad kylmkapist kätte saad?
Laulu osas yritasin youtube abil mälu värskendada ja pagan, ERRi arhiivi sildiga videos on mingi lonkava rytmiga lohisev ja tujulangetav imeasi, mistõttu täna õhtul keskendun rohkem õgimisele ja magamisele, aitähh muidugi.

mustkaaren said...

P.s. lehtede kommentaariumides ja faceebokis on absoluutselt iga teema all huvitavalt palju rahvast, kes syydistab muuhulgas Võrumaal avalike prygikonteinerite lagastamises ja Pärnumaal suvilate tyhjaks varastamises valitsust. Eriti raske syy lasub peaministril. Just lugesin kõik lehed ja fb läbi ja sain teada, et ma ei peagi millegi olmelisega ise võimlema, see on valitsuse kohustus.