Tuesday, June 3, 2008

Hariduselust


Teismelisel lõpetajal homme eksam. Eesti keel ja kirjandijupp. Eks mõned teavad täpsemalt;) Seda seepärast,et eelmise eksami asjus jagasin ma huvitundjaile eksitavat infot. Nimelt uurisin pojalt, et mis pilet juhtus, millest rääkima pidi? Poiss seletas, et temal oli lihtne - EW ajalugu kahe sõja vahel, aga sõber vastanud Kanada Lääneterritooriume. Mina panin pusle pliks-plaks kokku - poeg tegi eksamit ajaloos;)Pärast seletasid targemad, et hoopis inglise keele eksami esimene osa, kirjalik tuleb veel takkatraavi.Et hoiame siis pöialt.
Mure on kah. Lapsed (no mis lapsed enam - noorukid ikka) korraldavat mingit lõbuläbu ametlikule banketile lisaks. Koguni mingi maja üürinud - vaatsin aadressi järgi, seal asus kunagi üks kuulsamaid lõbumajasid. Mitte et ma käinud oleks, aga Ekspressist lugesin;) Ise teevad söögid, ise toovad joogid. Noooojaahhhhh.....
Mäletan enda 8.klassi lõpupidu, mis peale ametliku osa lõppu kulges omasoodu Muugal, ühe klassivenna suvilas. Hommikul pidime lisaks kõigele sõitma klassiekskursioonile Lätti-Leetu, aga meie klassi parim tüdrukõppur jäi maanteekraavi magama, enam ei jaksanud teda kaasas tassida. Nüüd ei teagi, kas minna lõbusa maja akna taha luurama või mis? Kel veel lõpetajaid - kuidas nende peod tulemas?
Pilt Õpetajate Lehest ja sel on illustreeriv tähendus

6 comments:

helle said...

Ma räägin väga üldises plaanis ja üldse ei levita siseinfot.
Ühe kooli 9.klass käis ekskursioonil, kus juhtus see paha asi, et noored jõid end maani täis. Õpetaja oli aga nutikas ja võttis kaasa alkomeetri - kuidas sa pärast tõestad, mis oli. Mõõtmise tulemused pandi kirja. Sa ei taha teada!
Täna ühes klassis viimaseid õpetusi jagades tuli jutuks, kas nad teevad pidu kah ja kas alkohol on juba ostetud??? Mina, vana õel, küsisin, aga nad ei vastanud.

helle said...

P.S.
Minu isiklik arvamus: terve eluaeg ei jõua kellelgi kannul kõndida ja usaldust peab ka ikka olema, eks?

Bianka said...

Kui minu tütar lõpetas põhikooli, siis olime koos veel ühe lapsevanema ja klassijuhatajaga ikka kohal. Istusime küll teises toas, aga teatav kainestav mõju sellel oli. Võimalikuks sai selline kontroll tänu sellele, et tol aastal koolis mingit peaolaadset asja ei tehtud, lapsed olid ise esialgu kuidagi ükskõiksed, et mis saab. Nii meie, lapsevanemad, võtsime ohjad enda kätte, pakkusine välja peokoha. Tol ajal oli selle leidmine muidugi keerulisem kah, polnud internetti ega midagi. Eks neil seal alkoholi ikka oli ka, aga normaalselt. Mul oli hirm küll, et äkki mõne lapse vanemad leiavad, et kontroll polnud piisav ja hakkavad meid süüdistama. Aga kokkuvõttes läks hästi.
Kui teil ka keegi lahedam lapsevanem saaks enda kuidagi punti sokutada (kas diskot tegema, toitu pakkuma vms.), siis oleks ikka abiks (lisaks usaldusele).

konn, lendav konn said...

Muidugi ma poega usaldan, ta sihuke alalhoidlik, isegi liiga kohati. Aga karjavaim on see, mis mehepojad ja talutütred üle võlli paneb käituma. Ise sinna ei lähe, aga kuuldavasti kaks lapsevanemat on vahti kamandatud, neil lasub rängim koormus;)

helle said...

No siis on ju hästi, sest ...kesse ütleski, et usalda, aga kontrolli?

mammukas said...

Ma ka ei läheks, aga otsiks hingesugulase ja arutaks- meenutaks õlleklaasi taga enda nooruse tegmisi, kindlasti saaks nalja ja jõuaks arusaamisele, et ega lapsed meist lollimad ole. Pealegi empiiriline kogemus on just see, millest kõige rohkem õpitakse .. meenuta laulukest "Meid lastest saati hoiti vati sees.."