Thursday, August 18, 2011

Toop viina



Täna poolteise silmaga Jaana Heeringsoni jalgu piiludes ja poole silmaga mälumängu jälgides sain teada, et toop viina oli tublisti üle liitri jooki. Olid ikka vanasti mehed - mitte lihtsalt rauast, aga roostevabast rauast - panid toobi hinge alla ja ei läind rooste mitte kriimu võrragi!
Kohe tuli meelde, kuidas ma 13-aastase poisikesena paar aastat vanemate jõmmide poolt "Tulukese" kohvik-baari meelitatult istusin julgelt baaripukile ja tellisin viina mahlaga.Anti ka! Aga Andruse õnn sai õige pea otsa, sest karm käsi krabas mul õlast, suitsu puhuti näkku ja jõhker hääl teatas, et ma istun valel kohal. Muidugi oligi nii, täitsa vale koht oli! Jõin oma viina ja mahla ära ning kobisin trolli ootama. Isegi mitte puust, vaid täitsa paberist poiss;)

Pildil kohvik-baar "Tuluke" seitsmekümnendatel. Mina istun keskel, pukil. Kohe tuleb kuri onu.

3 comments:

UFO said...

Toop viina teeb kõik naised ilusaks. Siis ei peaks sa enam vesise suuga telekast Jaana jalgu vahtima, kogu su ümbrus oleks lihast ja luust kaunitare täis ;) Võib-olla piisab isegi poolest toobist. Oot-oot, kas mitte sellest tulegi väljend "pooletoobine" ?

helle said...

Ma arvasin, et toop viina on suvaline kogus. Selles mõttes on Eesti mäng ikka kohati väga hariv.
Kas "toop õlut" või "toop veini" on ka käibel (olnud)? Kõlab imelikult, kuigi lahjemaid asju oleks kergem toobiti juua.
Mis aga puutub 13-aastasesse, siis oleks paras siuksele tutakas anda. Mitte ainult vale koht, vaid täitsa vale aeg ka!

konn, lendav konn said...

Proua B - pooletoobine vahib lühikesi ja kõveraid jalgu:D Mees peab ikka täistoobi kaupa nautima.
Aga Helle - ilmselt on pedagoogiline silm ja käsi minust noorpõlves kaugele jäänud. See-eest üks poig on igati antipood - ei toopi, ei kannukest, pitsidest-satsidest rääkimata;)