Monday, March 16, 2015

Ingliš, pliis!


  Kui säravvalgete hammastega ja naerul näoga must mees oli mängleva kergusega kohvrid villasse tassinud, oli esimeseks mõtteks peale pikka reisi kohvikest keeta. Leidsin köögis kohvimasina, täitsin veepaagikese, lisasin kapist leitud oad ja vajutasin nupukesele. Masin tegi psshhhh ja puhhh! Ühtlasi läks kogu Yzerfontaini asula elektrivarustus ilmselt lühisesse, sest alumisel korrusel kadus vool. Eriti agaralt ma kadunukest ei leinanud, eriti veel, kui ülakorrusel oli lounge kapikeses peidus veel vingem, kapslitega kohvimasin ja ka voolust polnud puudus. Libistasin terrassil kohvikest ja kodust kaasa võetud konjaaginit, vaatasin Atlandi laineid ja kuulasin müha, kui maja ette keeras võimas nelikveoline pikap, peal kiri "Armed response". Autost vajusid välja kaks kapisarnast musta meest, vööl kabuurid ja käerauad, hea veel., et kumminuia polnud. Mehed vaatasid leebelt naeratades läbi klaasseina neid jõllitavat tüsedat valget massat ja kolkisid siis otsustavalt uksele. Ärevus hinges ja tervitushällõu huulil, astusin oma saatusele vastu. Lühem mees pöördub hammaste särades minu poole tundmatus keeles esitatud küsimusega.
    "Aafrikaans", taipan ja kergitan küsivalt  kulmu. Korravalvur kordab küsimust ja kehitab relvavööd.
    "Oi pekki", mõtleb valge massa ja kaalub kas põgeneda kohe või haarata ka pass kaasa. Ilma ei lasta ju lennukile, noh!
    "Ingliš, pliis", välgatab valge mehe peas päästev mõte. Mispeale mõlemad korravalvurid hakkavad laginal naerma.  Nad olidki minuga ingliisis suhelnud....
     Mul oli täiesti meelest läinud äpardus kohvimasinaga ja kuna villa puhul oli tegu kaugloetava ja -valvatava majaga, siis märgati muidugi kohe, et vool lännu ja mingi tegelane kaanib terrassil konjakit. Voolu sai tagasi kilbist õigel automaadil on-off nupuga opereerides:D Aga ega massad peagi sellist asja teadma - insener olen ma vaid Eestimaal!

Pildil harjutab Armed Response kohalik unit elektriavarii likvideerimist.
   

No comments: