Wednesday, April 18, 2018

Tülikas patsient

 


     Soovisin peretohtrilt saada analüüside infot. Telefonitsi - selleks on nö. kõnetunnid teatud päevadel. Helistan ja helistan, aga vastuseks kuulen, et telefon on välja lülitatud. Nii juba pool tundi. Kõnetunni aeg kahaneb katastroofiliselt ja ma tean, et peale seda algavat arsti vastuvõttu telefonineiu segada ei luba. Mis seal ikka - pereka vastuvõtt pole kaugel, viis minti sõita. Astun sisse ja uurin:
"Kas teil on telefon välja lülitatud või mingi rike?"
"Ei oli rikkis, inimesed ju helistavad", vastab telefoneiu (paremat ametinimetust ei oska leti taga arvutiklahve klõbistavale ja aeg-ajalt telefonitoru tõstvale neidisele anda).
"No tore, minu telefon andis igatahes vastuseks, et telefon ja on välja lülitatud ja seepärast tulin ise kohale", vastan meditsiiniametnikule.
"Ärge vaielge minuga, kui ütlen, et töötab, siis töötabki!" kamandab valge kittel. "Mida te õigupoolest tahate?"
    Tahan arstilt analüüsi andmeid, et veenduda enda suhtelises heaolus, aga nüüd olen paraku juba häiritud. Eemaldun ooteruumi nurka ja üritan uuesti helistada arstitädile, kes istub seina taga, nii viie meetri kaugusel. Ikka sama - välja lülitatud. Kuulen pealt telefoneiu suhtlust ühe patsiendiga:
"Mina ei närveeri, ise te närveerite!" teatab meditsiinitöötaja telefonitorru ja virutab selle hargile.
No selge - tõbiseid on palju, aga teda ainult üks, mis nad tüütavad, haiged sellised!
Õnneks vaatab minu perekas kabineti ukse vahelt välja, märkab mind, ilmselt meenus, et pidin täna helistama ja kutsub mu sisse. Olen õnnelik, marsin Kerberosest mööda ja sajatused tema ebaviisaka käitumise asjus jäävad mulle kurku kinni. Kuna olen viimase kolme kuu jooksul käinud arsti juures rohkem kui eelneva kümne aasta jooksul, siis kuulas doktor mu üle, isegi koputas seljale, teatas, et mingeid kõrvalekaldeid normaalsusest pole (ei hakanud arstiga vaidlema enda vaimse tervise asjus), ka analüüs oli täiesti korras. Erakorraline visiit võttis telefonimurelike aega viis minutit, olen süüdi. Igatahes arvas telefonineiu niimoodi, sest mu head-päeva-soov ja lahkudes õhku rippuma:)

   Lisatud meditsiiniteemalisel pildil üritab Dr. Koer hinnata juhusliku mööduja eesnäärme seisukorda.

4 comments:

Nataly said...

esmaspäeval käisin laboratooriumis analüüse andmas ja kolmapäev tuli telefonisõnum kus viisakalt paluti minna omahoiu lehele netis ja vaadata analüüside tulemused , kirjutatud on siis analüüsi tulemus ja kõrval milline on hea keskmine analyysi tulemus et saab vörrelda . kui on tulemus üle vöi alla see on eraldi välja toodud ... See OMAHOID OMAHOITO soomes on nii mugav asi sellele kes arvutiga söber pole mingit probleemi , saab retsepte pikendada ja kõike muud , arstiga vöi õdedega saab suhelda meili teel , vastuse saab kohe vöi peaaegu kohe .

konn, lendav konn said...

Aitäh lohutamast, meil on digilugu.ee:) Aga eks ma tahtsin eelkõige oma tohtrit näha:D

henzen said...

Digilugu my ass,
täna liimisin ehituskleepsuga
naabrimuti (mis mutt, 50+ alles)
uksele paksu kirja terviseuuringutega,
mis oli minu postkastis, mis on ainuke
kirjakast hetkel meie suurepärases elamises.
Muid uudiseid nagu ei olegi hetkel rohkem edastada.

konn, lendav konn said...

A ehk soovis naabrimutt (mis mutt, 50+ alles) sind teavitada enda jatkuvalt fertiilsest east ja sokutas nimme oma delikaatsed terviseandmed sinu postkasti?:D