Friday, March 15, 2019

Uudiseid Venemaalt

 

    Tööpäeviti näeb NTV kanalilt populaarset (võiks öelda isegi keskset) poliitteemalist jutusaadet Kohtumispaik/Mесто встречи.
Täna oli üle hulga aja hambus Eesti. Jutt oli niivõrd kohutav, et oleks tahtnud vahele karjuda.
Kogu meie praegune poliitkähmlus, mis minu arvates on läinud üle igasuguse piiri, võeti mõnuga ette, rõhutades muidugi venevastasuse teemat, Euroopa hämmingut meie "fašistide" üle ja "natsistlikke" liikumiste toetamist.
Pool elu teistsuguses riigikorras elanuna, Eesti Vabariigi kodanikuna, osakesena kõrgeima võimu kandjast nõuan tänase emotsiooni pealt meie poliitikutelt koheselt sitaloopimise lõpetamist, ventilaatorite väljalülitamist ning kiireimas korras riigi kuristiku äärele nügimise lõpetamist.
ÜKSKÕIK milline koalitsioon on praeguses situatsiooni etem kui uued valimised, sest IGAL JUHUL moodustub uus koalitsioon elektoraadi enamuse häältest. Ja jätke sendid-siia-sendid-sinna jutud, abordi ja vähemuste, rände ja aktsiisijama - praegusel hetkel on tähtsaim säilitada riik ja kui riik taas toimib, on käes aeg programmiliste lubadustega tegeleda.
Tulge mõistusele, poliitikud - meie, rahvas, oleme teie kätte usaldanud võimu, kasutage seda parimal võimalikul moel, et ka meie järglastel oleks võimalik elada vabas riigis.
Kogu jutt on kirjutatud muidugi esmase emotsiooni pealt. Kel võimalus ja keel suus, vaadake NTV saadet järele!

Pildil koalitsiooniläbirääkimised meie suure naabri unistustes.

10 comments:

Bianka said...

Seda vene saadet ma ei suuda vaadata, ma olen Ratase ümmarguse möla vaatamisest juba niigi vihane. Ma siiamaani pidasin Ratasest lugu, sest ta on suutnud Keskerakonna päris hästi vanade jamade juurest parketikõlblikuks juhtida. Aga nüüd, kui tema ainus põhimõte on peaministri tooli säilitamine, on kadunud kogu mu heatahtlikkus. See sõnum, mis tema koalitsioonikõnelused välimaailmale saadavad, nii idas kui läänes, on masendav.

Mida jääb meil, valijatel, teha? Kas tulla loosungitega tänavale, nagu Marina Kaljurand soovitas?

konn, lendav konn said...

No Ratase ja selle saate vahutajate vahele mahub pool universumit:D Nüüd hakkab emotsioon pisut lahtuma, aga tõeliselt õudne oli kuulata, mida idanaabri poliitikagurud meie riigist räägivad...
Rahvas tänavatel mässamas on viimane asi, mida idanaabri innustuseks pakkuda, kindlasti mitte!

Amaalie said...

Pole juhtunud Marina Kaljuranna soovitust kuulma, aga kas ta ei tahaks ise tänavale minna loosungiga? Ma loodan, et inimesed lähevad tänavatele loosungitega siis, kui nad tahavad ja näevad selleks põhjust, aga mitte ühe või teise poliitiku soovituse peale.
Venelastel vestlussaates vaht suunurkades ja sütitavad üleskutsed fašiste hävitada jmt - on ju selle hullumaja igapäevane rutiin. Midagi peab ju Mordoris orkide elu kaunistama.

TT said...

Teemakohane intervjuu peaministriga :D
https://menu.err.ee/920665/ongi-koik-eksklusiiv-vaga-suur-intervjuu-juuri-ratas-tooliga

konn, lendav konn said...

Kuna noormees Koigiga jäime aastaid tagasi ühes blogivestluses eriarvamusele viisaka suhtlemise osas, siis ma nimet tegelase vaimusünnitisi vaatamiskõlblikuks ei pea!

TT said...

Noormees Koigist ei tea midagi ega oska kommenteerida, küll aga ajas "intervjuu" tekst muigama.
Väite, et rahvas on üles tõusnud esitas Keskerakonna esindaja härra Mäggi.
https://www.err.ee/920371/maggi-roivasele-rahvas-on-ules-tousnud-ekre-100-000-valijat-ei-saa-eirata

Anonymous said...

Tavaline, et ühed teevad liivakooke ja see keda ei võeta liivakasti see ulub, kiljub ja palub, sest valimisvõit ei tähenda ilmtingimata seda, et keegi sinuga koos liivakooke teha tahab.

soodoma ja gomorra said...

Ma olen sinuga nii-nii nõus. ma isegi mõtlesin, et äkki peaks olema kuskil mõni klausel, et üle mingi teatud aastate, et tohikski inimene võimu juures olla, paistab, et inimene on inimene ja see, kellele võim ajaga pähe ei hakka, on siiski suur erand.

Indigoaalane said...

Ülestõusmisest.
Mulle meeldis Kaljukaidi viide, et Keskis on 11 ja Isanaal 1 vene poliitik riigikogus. Keegi neist ei hädalda?
Kui kõik on rahul, siis mis meil venelaste pärast muretseda...

konn, lendav konn said...

See on muidugi ohu märk. Ma arvan, et keegi meist ei sooviks tugeva ja ühtse vene partei teket, mida kahtlemata hakatakse ohjama ida poolt. Ma üldse ei kahtle, et vähegi sobivaid eestivene poliitikuid on juba kombanud idanaabri "kompetentsed" struktuurid.
Õudne mõeldagi, aga on reaalne oht, et neljakümnes on lähemal, kui me arvata oskame.