Wednesday, September 9, 2009

Annavad tasuta


Tööd pole, logelen niisama ja ajaviiteks käin mööblikruvisid ostmas. Juhtus nii,et vaja oli täpselt üks tükk. Järve Keskuses on kena furnituuriga kauplev lavka, astusin leti äärde, näidisnublakas näpus ja kohe leidsin! Kruvi maksis 40 senti. Vaatasin pea viltu ja otsustasin, et kui juba priisata (mäletate ju Panikovskit ja tema kahte hapukurki?), siis priisata ja tellisin kaks. Rahakotis oli mündisahtel täiesti tühi, lehvitasin sajakroonist ja pakkusin müüjale, et kas see või kaardimakse. Vanemat sorti (aga endiselt kenade näojoontega, ma ütleks, et isegi õilsate näojoontega) müüjatar vaatas teraselt mu nälginud nägu, ammuajamata habet ja rasvast juust, ning teatas, et ma saan need kruvid tasuta! Oh õnne ja rõõmu!! Lugesin blogipuust Rentsi kirjutet Liiniposti-Kristjanist, kes suures rahvuslustuhinas dekoreeris enda purustaja-bemmi riigilippudega, mida muideks keegi kodanik Kruuve kommentaaris järjekindlalt EÜS-i lipuks nimetab, ja mõtlesin, et rahvuslust saab ka teistmoodi väljendada - nimelt kinkides hädas kodanikule kaks kruvi. Rikkamad annetagu kolm!

Pildil lahke müüjatar. Proovige teiegi tasuta saada!

5 comments:

helle said...

Kas Sulle õnge ei pakutud? Või seda müüakse kusagil mujal?

konn, lendav konn said...

Kas Sa soovitad mul selle klaasputkas punase igavese tulukese alla resideeriva müüjanna õnge otsa võtta? Või kohe võrku püüda? Koos kruvidega või ilma??
Või kurat seda teab, kas neil üldse kruvisid ongi....

helle said...

Mis sa nüüd!!Ma mõtlesin rohkem seda, et see õilsate näojoontega lahke müüjanna oleks võinud Sulle ka kruvikeeraja anda!:D

MetsasJooks said...

icc@Panikovski & kurgid.
Aga suurema rahatähega kaubanduses tuiamine on väga vana nipp.

Komplekt jakobson pluss puppy eyes pluss soov odava pudina järele aitab nii mõnegi tütriku ehitusasjade laost tasuta pintsliga välja ;)

konn, lendav konn said...
This comment has been removed by the author.