Thursday, August 18, 2016

Viiuldaja katusel

   

      Rahvusooperi külastus on alati elamus omast klassist - sätid siidisokid jalga ja linnutiiva kaela. Mulle meeldib teatrisse varakult saabuda - saab rahus ja vaikuses kultuuri sisse hingata, rosinavihavett maitsta ja ilusaid inimesi vaadata. Seekord oli ilusaid inimesi napilt - ma tõesti ei saa aru neist, kes tulevad ooperimajja teksades, pusas ja tossudes. Minge külakultuurimajja, minge vabaõhuetendusele, minge...., aga esindusteatrisse tuleb kultuurne inimene esindusriietes. Minul on selliseks tarbeks näiteks ülikond, triiksärk ja nagu eespool öeldud - siidisokid!
     Etendus oli ilus, aga elu ja teatrit näinud inimesena tundus mulle, et esimene, see 1989.aasta oma, oli parem, heledam ja värvilisem. Samas tegi noor Sallo mu arust seekord vanast Sallost parema rolli Goldena, aga see on ilmselt mu subjektiivne arvamus. Pealegi kadus päris vana Sallo ära - ei tulnud etenduse lõppedes kummardamagi.
    Lõpetuseks kiidan teist rõdu - oma lift, oma vetsud, oma kohvik, oma inimesed, ei mingit trügimist erinevates järjekordades - väga hea!

   Pildil kaks viiuldajat - üks noor ja teine vana. Noor on poogna koju unustanud.

5 comments:

neiud ärevil said...

Ma loodan, et sa ikka panid mind tähele pikas roosilises kleidis kena noormehe käevangus ja pärast kolmandas reas istumas. Mis sest, et meie teatrikülastus toimus küll mõne päevase vahega, aga ega see polegi tähtis.Meie olime küll korrektselt riides ja ausalt öeldes tundus mulle, et sellel korral olid inimesed ennast päris üles löönud ja ma teksaseid väga tähele ei pannudki, aga ehk olid need sinna teisele rõdule roninud.
Tahtsin tegelikult kirjutada, et ma läksingi seda tükki võrdluseks vaatama, sest olen ka kunagi Krjukovi ja Salloga näinud.Minu meelest on ema ja tütre hääled väga sarnased ja vahepeal oli küll selline tunne, et ei saagi aru kumb laulab. Malmstein meenutas oma olemuselt ja häälelt ka pisut Krjukovit.Meie etendusesel oli küll Sallo väga särtsakas ja mitu korda tõusis jalg päris kõrgele. Kummardamas käis ka ja sai suure kimbu punaseid roose.Mina jäin ka tükiga väga rahule ja terve õhtu oli selline ülev olemine. Järgmisena siis "Tsirkuseprintsess"17 september.Kas teete järgi? :D

konn, lendav konn said...

Miks oodata septembrini - kultuurne inimene käib teatris kaks korda kuus, kinos väärtfilme vaatamas kord nädalas ja üle päeva sümfooniakontserdil!

konn, lendav konn said...

Miks oodata septembrini - kultuurne inimene käib teatris kaks korda kuus, kinos väärtfilme vaatamas kord nädalas ja üle päeva sümfooniakontserdil!

Kaamos said...

No aitäh!
Paanikahoog "mul pole homme teatrisse mitte!!! midagi!!! selga panna!" sai just uue hoo sisse.

neiud ärevil said...

Mul on selle kuu korrad juba täis+veel 4 korda kinokülastust ja laupäeval lauluväljakule näppu viskama. Konkreetne soov oli just "Tsirkuseprintsessi" vaatama minna ja seda selles kuus enam ei ole. Järgmisel kuul mängitakse ka ainult 2 korda.ni, et ma siis kuulun küll sinna kultuurse inimese hulka. Kõik tingimused on täidetud. Ah jaa restoranis käisime ka selle kuul 3 korda.