Friday, April 14, 2017

Lõhe ja till

 

    Kuulan-vaatan Vaino suudpuhtaks saadet ja ei suuda kuidagi mõista, miks raiskavad inimesed aega ja ettevõtjate raha (sest ERR teeb saadet meie, ettevõtjate raha eest) niigi kuumas stuudios sooja õhu suust väljaajamise eest. Räägib mingi Mikko mitu minutit ja midagi ei ütle. Sotsminnis on mingi soovõrdõiguslikkuse osakond ja laste ja perede osakond? Keegi Kristina läheb põlema, et ülikooli teadur julges piuksuda, et tüdrukud ja poisid on bioloogiliselt erinevad? Koolivend Jüri etteaste peale pööras kamp võrdõiguslasi kurjalt pea ja kogu keha tema poole, et mees, mida ometi räägid? No kuulge?!
   Isegi mu armsa Veskis oli laudadele laotatud tillilõhe bukletid ja kui tüdrukutelt küsisin, kes teist kõige kõvem femmar on, siis häbelikult nohisedes öeldi, et "keegi tõi" ja "kästi panna"!
   Kogu saate jooksul ei toonud keegi välja ÜHTEGI näidet ÜHEGI asutuse kohta, kus samast tööd tegevad mees-ja naissoost kodanikud saavad erinevat palka.  Tooge need konkreetsed erinevused ja lahendage konkreetseid juhtumeid, tühja juttu on niigi palju aetud.

  Pildil Palgatill ja Palgalõhe.

4 comments:

Mad Max said...

Õige! Juhtumeid peaks olema ju kümneid tuhandeid. Proffessionaalne ajakirjandus võiks olla suuteline mõned välja nuhkima. Praegu võetakse vaid kollaselt meedialt leiba ära:))

Lendav said...

Huvitav jah, et ka nendes asutustes, kus ma olen juhtunud töötama, ei ole palganumber kuidagi soost sõltuv. Koristaja saab ikka koristajapalka, administraatori töötasu on ikka üks, mis sest, et leti taga tütarlaste kõrvale noormees on sattunud, õpetajad saavad õpetajapalka ning kultuuritöötajad kultuuritöötaja tariifi järgi. Meie häda siin kaugel lõunamaal on selles, et enamasti teevad madalapalgalisi töid naised. Aga ega mehelegi nendel kohtadel rohkem palka makstaks. Mehed lihtsalt nii viletsa palgaga tööd ei võta, pigem istuvad kasvõi kodus ja lasevad madalapalgalistel naistel ennast üleval pidada.

konn, lendav konn said...

No mida öelda - ongi selliseid ettevõtteid, kus ei lõheta!:D

soodoma ja gomorra said...

vat on teema, mida ma ei viitsi üldse lugeda, kuulata ega sellele omi närve kulutada.