Wednesday, August 28, 2019

Ärtuemand



   Filmi algus pöörab sõna otses mõttes ekraani pea peale ja siis jälle tagasi, sama visuaalvõtet kasutatakse ühel korral veel - võimas!
    Palju väljanäitamata tundeid, mõõdukalt Taani paljast ihu, pisut sadoseksi ja ühel korral ka noormehe suguelundi suur plaan. Oli suur küll. Suur oli ilmselt ka laste ahistamise vastasele võitlusele pühendunud naisadvokaadi kiim, et oma mehe pojale eelmisest abielust püksi pugeda.
   Väga hea film! Tänu naisrežissööri ja naispeaosatäitja suurepärasele tööle näeme läbi sündmuste pingelise arengu peaosalise, neljakümnendates naise libastumist ihaliustikul. Filmi lõpp jätab palju küsimusi õhku rippuma ja olulisi nüansse on peidetud ka filmi algusse. Kas esmapilgul karmil ja õiglasel laste eest võitlejal oli see ikka esimene juhtum?
   Tugev soovitus!

   Pildil Ärtuemand, võimas kaart. Pilt kino.ee

4 comments:

Manjana said...

peaks vaatama minema.
mul üks tuttav 40ndate alguses naine tegi seda oma poja 15-aastase sõbraga. kui ma talle ütlesin, et kas ta teab, et on pedofiil, siis ta ei tundnud ennast üldse süüdlasena.

Mae said...

Mul ka see film kindlalt plaanis, lihtsalt jube raske on selliste ilmadega end pimedasse kinosaali aheldada.

tegelinski said...

Mul oli täiega tõrge, kui ükspäev kuskil sisututvustust lugesin. Nüüd ma siis ei teagi, kas minna või mitte minna vaatama. Ma põen, kui keegi väga haiget saab.
Iseasi, kui kuskil mingi mõrv... nii põnev ju!

konn, lendav konn said...

Tegelinski - no sisuliselt toimus ka mõrv...Aga haiget said muidugi kõik. Mine vaata ja jaga muljeid!:)