Thursday, July 20, 2023

Teine torumees

    



 Teine torumees (nüüdsest ilmselt Gena järglane), saabus puhkuselt ja kutsusin ta Veskisse, et arutada ja vajadusel muuta puhkusejärgseid tööplaane. Esmalt küsisin hea peremehena, et kuidas ka puhkus läks.

    Puhkus läks nii, et sõitsid autoga, kus istusid naine lapsega ja koer, Venemaale  sugulastele külla. Kümme kilomeetrit enne Moskvat (seega sisuliselt Moskvas) jooksis autol mootor kokku. Õhtul hilja, kiirtee alas. Muidugi kutsuti sugulaste abiga "evakuator" ja auto veeti mingisse teeäärsesse bensukasse. Mulle jäi natuke arusaamatuks töömehe jutt, et Venemaal välismaalastele SIM-kaarte ei müüda, mistõttu nad pidid asju ajama sugulaste kaudu. Aga see selleks. Ööbiti autos (mees, naine, laps ja koer) ning hommikul lapati läbi firmasid, mis veaks auto üle Piiteri Ivangorodi, sest torumees oma autot kohalike mehhaanikute kätte ei usaldanud. Viiesaja euro eest leiduski tegelane, kes vedas seltskonna piirini, aga üle piiri, st. Eesti piirini seda autot muidugi ei lubatud. Laaditi romu taas bensukas maha ning muidugi traditsiooniline ööbimine sealsamas parklas. Õnneks leidus hommikul vastutulelik narvakas, kes trossi taha haakis ja neid juba Narva poolele järjekordsesse parklasse vedas. Sealt transport Tallinna leida oli juba kukepea. Resümeerivalt läks reis sugulaste juurde maksma ligi kolm tuhat eurot, Moskva torne küll nähti, aga sugulasi mitte ja kohtumisele Veskisse ilmus torumees naise autoga:)

Pildil Saksa turistid Moskva eeslinna piiril. Tunduvad sobivad liiklusvahendid olevat.

Pilt warfarehistorynetwork.com

5 comments:

Lendav said...

Mulle tundub, et Genale on vääriline järglane leitud. Nüüd paluks kõigepealt väikest kogumikku Gena lugudega. Mulle ikka meenub Geena Samsungi lugu (kindlasti koos pildiga!). Ja siis jääme põnevusega ootama uue torumehe lugusid.

mustkaaren said...

Uue torumehe lood saavad veelgi põnevamad olema.

konn, lendav konn said...

Tulles vastu kunstiinimeste soovile, panen paari päeva pärast üles Gena ning Samsungi loo, et värskeltlugijad kah aimu saaks!

Lendav said...

Jaaaa! Ja kindlasti pildiga ;)

Emmeliina said...

Oleksin Kasside Hotelli pärisperenaine oleksin ammu abi palunud, vähemalt järjekorda pannud (vihe minu blogiloole Kodumassina mäss)