Sunday, May 4, 2008

17 kevadist hetke




1. Maikuu teisel päeval kell 7 varahommikul Tallinnas sooja 13 kraadi ja Vanasadama C terminali autode järjekorras 4 autot;) Mis kuradi pärast ma pidin hommikul kell 6 ärkama??

2.Viikingliini uhiuue laeva bistroos sai rutiinreisi kohta tõeliselt head kohvi.

3.Uuest autoruudist kasu samavõrrra, mis ahvile ambaharjast. Aga ehk oli viga hoopis tüürimehe blondides juustes?;)

4.Teeveeres on mitmeid tehaseid, Asko tehaseid. Veebiaadress asko.fi
Toodangu müügile tuleks kindlasti kasuks tilluke vangerdus – näiteke fi.asko

5.Mida enam põhja poole, seda soojemaks läheb – sada kilti Helsinkist ja juba +26

6.Mökki Kaljujärve kallastel. Segaseks jäi, kas Hannese või Rasmuse jagu....

7.Peremees meelitas sauna.
-Jää meni vasta viiko sitten-, rõõmustab ta talisuplejaid.
Mõni käiski. Nii saunas kui suplemas. Sellest heldinud peremees kostitas oma veinikeldri aaretega. Hirmuga ootan hommikul arvet.

8.-Loomulikult on linad kauba sees-, veenab peremees telefonitsi. Kuna me linu endi voodist ei leidnud, siis ilmselt magasime valedes koikudes.Aga see-eest, erinevalt lubatust, oli valida ja kasutada mitmete saunalinade vahel:)

9.Hoovis, otse magamistoa akna all, laperdas vett visata fontäänike.
-See ajab öösel mitmeid kordi pissile-, hoiatas vanem tütar. Õhtul dušivett raisates selgus tõsiasi, et Pascali seadus kehtib ka järvede maal – surve vähenemine torustikus dušikraani avamise teel vähendas koheselt ka fontääni aktiivsust. Seega jõudisme keskkoolifüüsika tasemel vesteldes vanema tütrega järeldusele, et peseme end järveveega, Kaljujärve veega, selgusetus jäi, kas Rasmuse või Hannese veega.

10.Peremees hoiatas, et kuna boiler on kaugel, võib sooja vee saamine kaua aega võtta. Loomulikult pidasime seda p. 9-le viidates hämamiseks ja ilmselt soojeneb ka dušivesi alles kesksuveks.

11.Istume parvekkel, joome kingiveini ja närime maisi, kui ootamatult avastame kaks naisinimest, üks blond ja teine brünett, sukeldumas jäävette. Ühisarutelu käigus jõuame järeldusele, et küllap need on idaeurooplased, keda peremees maja all keldris hoiab ja päeval tööjõudu kuritarvitades, kasvuhoones töötama sunnib. Kasvuhoone on umbes neljaruutmeetrine. Täiendasime nende identiteeti, nimetades ühe poolatariks ja teise slovakitariks. Olgu Jumal neile armuline.

12.Vestlesime kodu-ja ulgueestlastega sujuvalt kirjandusest. Selgus, et meie tippautori Kiviräha tippteost Rehepappi polnudki kumbki lugenud.
Tiblad, ütlen ma, täiesti tiblad!

13.Sõidame mööda soomlase kohta tavatult kõrgest aiamüürist, mille taga paistab SUUUUUUR pukkila-tellismaja.
-On see eramaja?_ küsin ulgueestlaselt.
-Jah, see on Jumala eramaja, sihuke pühakoda tilluke....- vastab too.Aga kiriku tornike oli nii pisike, et aiamüüri tagant ei paistnud väljagi:)

14.Hellaks tehtud välisriikides saadud liiklustrahvidest, sõidan stabiilselt kiirteel 122 kilometrit tunnis. Sõidan sujuvalt mööda paljudest soome numbrimärkidega autodest, aga minust kimavad mööda enamasti kodumaised liikurid. Miskipärast liigahtas südames helgelt, kui tagasihoidlikul eraldusmärkideta volkkari-kaubikul lõi just minust möödakimanud kodumaise bemmu ees jõulupuu põlema.
-Kesävalot nyt!- mõtlesin kahjurõõmsalt.

15.Viikingi lautrestorani mustade nõude äratassimisele spetsialiseerunud meeskelneri soengumood, nägu ja tagumik andsid üheselt märku tema seksuaalsest identiteedist.
Loomulikult pole ma mingi sekspert;)

16.Meelitatuna kapteni mahedahäälsest mesijutust, laskusime heauskselt autodekile ja takerdusime seal teiste kergeusklike voolu - oodata uste avamist autodekile tuli, kel treppidel, kel liftis, veel tubli 20 minti.

17.Tallinnas oli sooja auto välistermomeetri andmeil 11 kraadi.

Pildil hästisäilinud kesköine Kaljujärv

1 comment:

helle said...

Eredad hetked teil.