Monday, September 25, 2023

Exegi monumentum

 


    Heltermaal praamilt maha sõites on alati kuidagi helge tunne - ikkagi esiisade maa:) Tavaline taks on esmalt üle vaadata 45 aastat tagasi kerkinud malevaobjektid - heinaküün on kasutuses, söödaveski (pildil) tundub olevat hüljatud.

    Jausas elavad hõimlased palusid vannitoa-abi, Emmastes resideeruvad sugulased katsid muidugi rikkaliku laua, näitasid (nagu igal aastal) Tärkma sadamat ning pereisa kui hobufänn, kelle hoole all on kümmekond hobust, rääkis muheda loo. Temaga võtnud ühendust üks mandrimees, kes olla ostnud Ukrainast kobeda mära - vaja paaritada hiidlase tõutäkuga. Toodi pruut kohale, aga vana hobumees vaatama, et dokumentides figureeriva 18 eluaasta asemel tundus mära märksa vanem - tema arvates suisa 28:)  Kui pruuti peigmehele tutvustati, põgenenud too talli teise otsa norutama! Pika punnimise ja mitmepäevase suksutamise peale õnnestunud isasem olevus ikka vanale märale selga sokutada, aga akt jäänudki poolikuks. Resümee sugulase poolt - Ukrainast toodud pruutide puhul tuleb esmalt ikka suhu vaadata ja dokumente ei tasu uskuda. 

2 comments:

mustkaaren said...

Ma rullin kiirelt plogisid ja vaatan, et ohhoo, hr Konna sugulased on rikkad inimesed, 2-korruselise peldikumi endile rajanud.

konn, lendav konn said...

Tegelt on see kahe perekonna peale:)