Sunday, May 25, 2008

Magus algus


Hästi magus oli viis, kuidas tartlased olid tallinlaste teele juba Tähtveres barrikaadi püstitanud, märk oli kah juures – ära tule, võõras! Küll polnud juures ühtki viita, kuidas ja kuhu edasi. Tartus nimelt toimus üleilmse tähtsusega jalgrattasõit, kesklinn oli kinni, mis kinni ja luku võti kah pooleks murtud.
Mingil tänavanurgal vehkis kätega tubli politseinikuonu, et sõida aga sõida! Mina ei sõitnud, hoopis pidurdasin tema kõrval ja püüdsin uurida, kuidas edasi saab. Mina ei tea, rehmas politseionu käega, ma pole üldse kohalik. „Me teenime ja aitame“. Oli vist nii;) Teenimisest ja aitamisest hoolimata jõudsime Turu Spordihoonest viiemintise jalutuskäigu kaugusele ja sõna otseses mõttes viimasel minutil jõudis tütarlaps end registreerida peotantsuturniiri „Magus Algus“ kahetantsu-võistlusele. Võistluse kohta pole ühtki halba sõna, Veiko Ratas vedas ja kõik sujus punktipealt.
Nüüd taas magusamate asjade juurde. Pika sõitmise ja istumise peale tuli ihu kergendada ja spordihalli alumises koridoris leidsingi koha, mille uksel kenasti kolmnurk allapoole. Astusin reipalt uksest sisse ja hüppasin kohe välja tagasi, sest intiimruumis seisis sihuke 40-aastane vene mammi ja kõneles vetsukabiiniga. Vaatasin uuesti uksele paigutatud kolmnurka ja hakkasin arvama, et tartlastel ongi sellise naiseliku kolmnurgaga, mis jääb emasel inimesel just sinna päästerõnga alla, kombeks tähistada just naisterahvastele sobivad intiimruumid. Samas astus sellest uksest välja ka üks isane inimene, mis julgustas mind uuesti üle ukse piiluma.
-Zahodite, zahodite-, julgustas mind kolmnurkne inimene. Õnneks märkasin ka pissuaare ja ohkasin kergendatult – olen ikkagi õiges ruumis;) Samas jatkus tädi dialoog sanitaarkabiiniga (tõlge eesti keelde):
-Sa ära istu prill-lauale, kükita!-
Kabiin pobises midagi vastu. Käsi pestes kuulsin veel viimaseid õpetussõnu kabiinile:
-Püksilukk tõmba korralikult kinni!-
Ema õpetas siis nagu oma poega......
Kuigi magus polnud tõik, et lapsinimene ei pääsenud polfinaaligi, jäi teise kümne keskele.

3 comments:

fotojaht said...

kui kolmnurkne inimene oleks olnud õiges wc:s, siis kas ta nimi oleks olnud altlaienev inimene? :)

helle said...

Need kolmnurgad ongi natuke segased sümbolid, parem oleks M või N.

Ma ei julgegi tunnistada, et olen kitsikuses( näit reisil )ka vales kolmnurgas käinud, kui N ukse taga on sadu inimesi ja M taga mitte ühtki. Aga ma pole kedagi kabiini ukse taga juhendanud, kuidas protseduuri sooritada.

Segasumma Saara said...

Jah, sjgelle. Mina olen ka vajadusel meeste nurgakest väisanud (ja ma pole ainus olnud), kui näiteks reisibussitäis naisi kõik naisteka ukse taga rivis on ja meestekale ühtegi pretendenti ei paista. Aga muidugi sinna õpetusi jagama minna (ja veel lahkelt viibata, et zahodite, zahodite) on klass omaette :D.