Sunday, November 2, 2008

Kokkuhoid


Vanem poeg käis Helsinkis poodlemas. Koos naiskaaslasega loomulikult. Kamppi Kaubakeskuses tundsid noored tungivat vajadust tualettruumi kasutada, aga seal ju kõik kõbina eest. Kõlisevat kõbinat taskus polnud, aga soomlastel asi korraldatud - kohe vetsuukse ja kondoomiautomaadi kõrval rahavahetusmasin, et pistad paberi sisse, sülitab kõliseva välja. Nii oligi, poiss võttis ühe mündi ja korjas ülejäänud taskusse. Pärast selgus, et ülejäänutest oli mitu tükki lihtsalt auguga metallketas, lihtsamalt öeldes seib;)
Kohe tuli meelde ja rääkisin ka noortele loo kaugest minevikust, kui Soome riigivaluuta oli mark ja meie koos Väinoga tahtsime enne Turu-Helsinki rongile istumist jaamavetsu visiteerida. Oh kuripatt ja donnerwetter, vetsuukse võlukarbike küsis 5 marka, selle eest saaks Helsinki sadamaturul kaks kilo banaane. Häda ei lubanud kaua mõelda, raske ohkega libistasin viiemargase ahne automaadi pilusse ja litsusime end kahekesi sisse. Ei olnud nii, et enne pissis üks ja siis teine ja siis jälle esimene;) Mahtusime korraga. Näol mõnus muhelus õnnestunud ihukergendamisest lõime ukse lahti ja silmad maha vetsu ukse taha tekkinud järjekorra ees;) Paarkümmend aastat tagasi oli kahe samasoolise avaliku vetsu ühiskülastus veel taunitav või vähemalt vaatamistväärt. Mis siin rääkidagi....
GWYZLINJ

3 comments:

helle said...

Ei näinud Soomes ühtki tasulist tualettruumi. Ja olen mina mitmes Euroopa riigis käinud, aga NII kõrget vetsukultuuri pole mina näinud, kui Soomes on.
Muidugi oli selle loo puänt milleski muus:) Aga ikkagi...

Miks Su postitused ei ilmu sinna blogide lehele?
Võta oma profiili alt esimene nupp, vajuta seda, siis tulevad.

konn, lendav konn said...

Hoian madalat profiili, tukun kobrulehe all!

kukupai said...

Kamppis on tasuta kempsud bussiterminalis olemas, ju noored ei jõudnud sinnani enam :P