Saturday, January 10, 2009

Müügimees Anti


Miskipärast tuleb pealkirja kirjutades meelde shveitser Theo. No aga ma alles hiluti lugesin ka Undijutte. Tegelikult tahtsin ma rääkida lumeoludest. No mitte ka just lumeoludest, aga sellest, kui hea on lumisel teekattel ja ka metsavahel talvisel ajal liiklemiseks pruukida nelikveolist automobiili. Just nimelt sellise kiiksu tõttu olen nii mõnegi eelnenud talvehooaja eel küüsi närides ja silmi punnitades aegu veetnud arvutiekraani jõllitades, valides autofoorumitest meelepärast neljarattalist sõpra talihooajaks. Sel hooajal jäin hiljaks. Jäin hiljaks nii müümisega (müüsin eelmise alles augustis) kui ka ostmisega (sest RMK oksjonil läksid hinnad minu ühetalvesõiduki jaoks kõrgeks). Erilise pettumuse valmistas neljatossulise puudumine muidugi meie kuulsa novembritormi ajal, sest ajast olen nt. auto24 igapäevane sirvija. Sel nädalal avastasin ühel õhtusel unistusteretkel, et lausa autoesinduse pakkumises figureerib konkurentsitult odavaima hinnaga pisimaastur. Lappasin kiirest kirjandust - jah, on küll hea ja tubli maastikuloom. Mis muud, kui hommikul üheksaks kohale sõita! Suur oli mu üllatus, kui värava avanedes sõitis sealt juba välja lumest puhtaks kasitud, tõsi küll, üsna rapendava välimusega maasturimutukas. Aias passis autotühjal kohal müügimees, firmajope rinnaesisel nimesilt ANTI. Tervitasin viisakalt ja uurisin, et kas auto juba müüdud.
Ei, vastas asjapulk, mees läks proovisõidule.
Kui too kodanik autot ei himusta, kas ma peale proovisõitu - et kui auto käitumisega rahule jään - saan teie esinduses teha autole tehnokontrolli, et see ikka kevadeni vastu peaks, uurin tegelaselt.
Ei, vastan Anti kuidagi üle õla, liigseid kommentaare lisamata.
Kuidas ei, üllatun, ikka ju saab. Igal pool saab.
No meil saab ka, aga see maksab tuhat krooni, venitab müügimees napilt.
No ja siis, paneme aga ülevaatuse aja kinni, ajan mina oma jonni.
Me ei pane siin mingit aega kinni, huvilisi on helistanud juba kümnete kaupa ja kindlasti ostetakse see auto kohe ära, annab tegelane vastu.
No olgu, ma broneerin siis auto ära, soostun endalegi ootamatult. Palju sisse maksma pean?
Me ei broneeri, iriseb tüüp nagu rikkis grammofon, kohe ostetakse see auto ära.
Seepeale viskas mul kopsu üle kopsu ja nii ma Anti Müügimehele teatasingi, et minu arvates käib müügitegevus, rääkimata teenindusest natuke teistmoodi.
Endale nina alla pomisesin, et ega ma su rapet tahagi.
Nii ma olengi, enda ja antimehe ülbuse tõttu sel talvel ikka veel üheauto-mees;)
Pildil keegi näitleja
Postimehest

5 comments:

Ti:a said...

ohsa pisike, kohe nii tige, et autu piltigi taht üles panna, pani hoopis näitleja.
see auto on nagunii juba võsas ja roostes ja see polnud sulle mõeldudki.

Eve Piibeleht said...

Loodetavasti surub majandussurutis sellised Antid ajapikku teenindusest välja.
Ise sõidan küll pisimaasturiga aasta ringi, vähemalt mahuvad kõik asjad ära, pere, kassid, koerad, ehitusmaterjalid jne. Ainult kütust limpsib natuke palju, aga see pole küll olnud piisav põhjus kahte autot pidada.

konn, lendav konn said...

Thela - esiteks pole Sul mingi pisimaastur, pigem parketimaastur:) No ei nori, endalgi oli samasugune mõni talv tagasi, muidu täitsa OK, aga lumesuutlikuselt jääb Foresterile raudselt alla. Eks ma kasutasin talveautot lisaks sihtotstarbele ka räpasemate asjade veoks, milleks kaubikut ei viitsinud pargist võtta ja enda uus ja ilus liiga puhas. Lisaks käis sõber enda langilt kaminapuid langetamas, põllupealsest porist metsani vedas ilusti ära. Aga muidugi, põhimõtteliselt on täitsa kiiksuga värk minusugusel mikroettevõtjal talveautot pidada:D

Eve Piibeleht said...

Meie kandis käib parketimaastur küll, lund oli siinkandis eelmisel aastal kahel korral, 26.märtsil ja 26.novembril ja sellega tuli ta toime küll :)

helle said...

Pildil kõigiti sümpaatne Lembit Ulfsak, kes "Õnne 13" on pandud algaja ja andetu autojuhi ossa.
Antimees - väga hea sõnaleid!!