Saturday, May 22, 2010

Minu võitlus


Praegu on ju nagu suvi, eksole! Magan seega lahtise aknaga toas. Kuna aken on elava liiklusega tänava poole, jätan ööseks tuulutusele - on vaiksem. Magan siis rahulikult (väidetavalt valjuhäälselt), kui kuulen kurja summ-summ-summ suminat. Aknapraost on sisse pressinud kuri mesilind, aga ehk koguni herilane, linnapoisina ma neid suurt ei erista. Laman vaikselt, teesklen surnut. Siis tuli meelde, et kiletiivalised orienteeruvad inimese väljahingatava õhu järgi. Hoidsin natuke hinge kinni. Kuri mesilind sumises endise intensiivsusega. Kell oli viis varahommikul ja peaaegu olin valmis leppima mõttega, et minu laupäevane öö-uni piirdubki sellega. Siis tärkas minus võitleja - ikkagi reservohvitser - ja püsti karates otsustasin kiletiivalisele koha kätte näidata. Koht on õues, värskes õhus, sumise seal palju tahad. Tegin julgelt akna kohe päris lahti ja põgenesin magamistoast vetsu lootuses, et mutukas leiab ise tee välja. Mõne aja pärast tagasi hiilides oli toas vaikus. Süda hõiskas, kui akent sulgema tõttasin ja samal hetkel kuulsin voodi alt tuttavat porinat. Linnuke oli kavalalt sinna varjunud ja ründas nüüd alatult altpoolt. Kuidagimoodi saind ta mesitaru kallale läinud karu kombel käppadega vehkides aknast välja ja sel ööl ma enam värsket õhku ei hinganud. Isegi magasin peaaegu üheksani.

Illustreerival pildil kuri kiletiivaline, on ju hirmutav?

5 comments:

helle said...

Iga omad võitlused. Maal ründavad karjakaupa sääsed. Isegi läbi teki torkavad kuramused. Nii tihedat võrku ka pole leiutatud, mis neid kinni peaks. Appi!

neiud ärevil said...

Sääseuputus on hirmsam jah ,kui väike armas mesimumm.Mesimumm sumiseb,mis ta sumiseb ,aga ründama ta ise naljalt ei tule.Sääsed tulevad aga kampas kallale.Lasteaia töötajana on kahju vaadata ,kuidas lapsed on kuplu näritud.Ei aita isegi lõõskav päike.Mõtlesime juba ,et meil on liikvel uus nakkav allergia ,et lapsed kõik punasetäpilised.Nii ,et 1 väike summ-summ ei ole tuhkagi sääseparve kõrval.

konn, lendav konn said...

No hädaldage, hädaldage....Vaat kui tuleb konnauputus, mis siis teete??:D

helle said...

Eriti õudne tundub mõte, kui lendkonnad hakkavad karjakaupa tuppa trügima:D
Mis nendega siis teha?!!
Ükshaaval veel katsuks toime tulla.

neiud ärevil said...

Konnauputus-vat see oleks alles hea äriidee.Alustaks bisnessiga.Paneks oma äri püsti ja teeks Hiina restorani.
Esmaspäevane menüü:taignas küpsetatud konnakoivad
konnakoivad koorekastmes
paneeritud konnakoivad seentega
Hiina köök pidi üks maailma populaarsemaid olema.Saaks kohe ratsa rikkaks.Konn su pea ikka nokib.