Saturday, June 26, 2010

Rahulikud pühad


Hommikused YLE I uudised võtsid soomlaste jaanilaupäeva stoiliselt kokku - vabatõlge - politsei andmeil möödus kogu riigis jaaniõhtu rahulikult, hukkus kümme inimest. Viis uppus, kolm sai surma autoõnnetustes ja juhtus ka kaks vägivallasurma.
Eks meilgi leidub Darwini auhinna kandidaate, aga ajakirjandus ei nimeta sel juhul küll jaanipidustusi rahulikult möödunuiks;)

Pildil rahulik jaaniõhtu seal kusagil Soomes.

3 comments:

neiud ärevil said...

Tänan konn .Tegid päeva veel ilusamaks.Tore ,et Soomes kõik rahulik oli.
Meil oli ju umbes sama rahulik.Aga päike paistab ,ilm on ilus ja mul on puhkuse esimene päev.Mida paremat võiks veel tahta.

AV said...

Kui arvestada, et Soomes on elanikke umbes neli korda rohkem kui Eestis, siis sama laastav oleks Eestis jaaniöö (Soome juhannus on liikuv püha nagu kõik Soome pühad peale jõulude), kus hukkuks 2½ inimest. Eesti ajakirjandus ent on pisut teise sättumusega ja uudis imetaks välja ka siis, kui kogu riigis oleks jaaniõhtu kahju ainult üks sinine silm.

konn, lendav konn said...

AV - ka minu arvates meil liialdab nii kollane kui valge ajakirjandus juhtunu interpreteerimisel, aga YLE uudiste juures pani mind muigama eelkõige ametlikku uudist edastanud diktori nö. poliitiliselt korrektne ja jahe esitus. Muidugi - ega mu arust ka see ohvrite arv midagi tavapäerast ei tohiks olla.