Tuesday, December 1, 2015

Spioonid mahedas kastmes

  
 Spielbergi film "Spioonide sild" oli muljetavaldav. Pea kaks ja pool tundi möödus lennates, saal sõi filmil peost! Ühe ebatäpsuse pean korrigeerima - mingil põhjusel olid filmitegijad degradeerinud luurelennuki piloodi Gary Powersi leitnandiks ja vastavaid lõkmeid filmis ta ka kandis. Mäletasin kuskilt loetut, et Powers oli kapten ja koju jõudnult guugeldades saigi kinnitust, et  juba 4 aastat enne saatuslikku lendu Sverdlovski kohal oli Powers saanud kapteni auastme.
    Mingi jama on mul viimastes filmides naistega - meeldivad  mahedad keskealised blondiinid, rohesilmad:D Just selline Hanksi tegelaskuju koduhoidja oligi.
    Kui mitte väga tõsiselt suhtuda Berliinis valitsevasse Siberisse, mille tagajärjel eranditult kõik meestegelased nohusse jäid, siis ei saa sel korral eriti vinguda ka ameeriklaste kujutatud idabloki eluolu üle - ka nõukogude sõjaväelaste mundrid olid täiesti talutavad vaadata.
    Eriliselt muhe tegelane oli nõukogude vapper luuraja Abel, tõsi - kahtlen, kas tol ajal ideoloogiliste vastastega ikka nii muhe oldi.
    Minge vaatama, isegi ajalookauge abikaasa nautis täiega ja kuulas ka peale filmi ajaloohuvilise Konna selgitusi.

   Pildil olemegi koduväravasse jõudnud, abikaasa kohmerdab veel autos, mina seisan auto kõrval.

No comments: