Friday, October 14, 2016

Topeltlaks

   

Kultuuri, kultuuri oli eile topeltlaks. Esmalt Rio olümpiaraamatu esitlus Apollos - iial pole mõnel ruutmeetril olnud nii palju olümpiamedaliste ja kusjuures puha maavillased. Kes seal kõik olid - Jaanson ja Tamm, üks Tõnistest ning Kanter ja neljast medalisõudjast suisa kolm. Baltat kahjuks polnud - temalt oleks küll autogrammi võtnud, aga millisele kehaosale, seda ma ei suutnudki otsustada! Fotoaparaadid sähvisid, kaamerad surisesid, mikrofonidega mehed jooksid müdinal ringi. Milline melu! Gunn oli suure kirjutamis-ning kirjastamistegevusega murdnud nii sõrmed kui ribid, aga nägu oli naerul. Muidugi, suur töö tehtud!
     Peale tipptunniga maadlemist ootas VAT-is Kiviräha "Alias". No oli hea, tõesti hea! Ma pole VAT-i eriline fänn, aga kaks etendust on viimastel aastatel rõõmustanud - see, milles Raivo Tamm oli antropomorfne hobune ja nüüd siis "Alias".  Lavastas Aare Toikka, mängisid Palmiste ja Rauk. Mõned korrad Piret Rauk´i tegelaskuju seriaalis nähes ei osanud ma midagi arvata -  isegi kahtlesin, kas tal näitlejaharidust on. Kavalehest sain enda suureks üllatuseks teada, et Rauk ja Palmiste on kursaõed ja see, et Rauk kauges Kuressaares teatrit teeb, ei vähenda tema veenvust grammigi võrra.
Millise põlemisega ja Kivirähaliku vindiga mängisid naised kunagisi kooliõdesid, tõdedes lõpuks, et hoolimata kardinaalselt erinevast eluteest, on neis paljugi ühist. Kolmas tegelane - maalermeister Harri (Tanel Saar), tegi oma etteaste kurbkoomilises võtmes, koukis püksist.....roosi, jõi pudelist vahuveini  ja lasi lõpuks mullikesi:)
Hea teatrielamus, soovitan!

    Pildil sisenevad sulnitel seitsmekümnendatel kaks kursaõde mu autosse, et minna peale loenguid "10 minuti" baari sööma sardelle hapukapsaga. Neidudel pole peale kaunikujulise tagumiku midagi ühist ei Merle  ega Piretiga, rääkimata Kivirähast ega tema etendusest!

2 comments:

Kaamos said...

Õudne...ma mäletan seda baari ja neid sardelle.
See oli ajal, mil dinosaurused veel Pikas Jalas kondasid.

konn, lendav konn said...

Aaa, teie alevis oli ka siukse nimega baar ja kogunesti Pika Jala nimeline uulits? No missa ütled, missa ütled!:P