Saturday, September 23, 2017

Kius, totaalne Kius

     

   
Tänava poolelt ei saa arugi kuigi üle aia paistavad suured Saku reklaamidega varjud sisehoovis.
Nõmme uus toitlustusasutus "Kius" on peitunud kunagise kommipoe konspiratiivselt anonüümse ja nimetu fassaadi taha turu ja kultuurimaja vahele.
      Esimesel korrusel oli vastuvõtulett, mille taga askeldas valjuhäälse tervitusega noormees, kes nabinal mööda treppi üles jooksis, meid kaasa kutsudes. Proua jäi veel leti ees ringi uudistama ja sattus ilmselgelt pimekohtingule tulnud hallipäise onkli küüsi, kes arvas teda enda huviobjekti olevat.
No eks piduliku õhtusöögi puhul ümber puusade tõmmatud mini aitas ka muidugi tähelepanu püüda!
Minu rõõmuks ja üksiku onkli pettumuseks istus miniseelikus kena proua ikkagi minu lauda:)
      Meid juhatati akna alla, üsnagi ebamugavale sohvale - takkajärgi targana oleks pidanud  toolidega lauataguse valima. Menüü oli lühike, joogikaarti ("veel" nagu ütles ettekandja) polnud üldse. Tellisime eelroaks üleküpsetatud tigusid ja prouale kitsejuustu salati. Ma pole mingi gurmaan, aga teod olid tõesti ääretult huvitavalt vormistatud ja hamba all ei karjunud, kitsejuustu-salat pigem tavaline. Pearoog - siiafilee värskete praekartulite ja murulaugukreemiga ning röstitud tall ("medium" astmes) pigem üllatas positiivselt, eriti maitsev oli siig. Talleliha tükid oleksid tulnud nagu erinevalt röstilt - üks oli läbiküps ja teine tõesti "medium". Vormistus oli silmapaitav, ka taldrikud kenasti valitud. Desserdiks võtsime valge šokolaadi ja passioni kreemi kahepeale, ka see läks täpselt kümnesse.
     Kui paari tunni pärast ettekandja leebe naeratuse saatel ägisedes end püsti upitasime, olid kõik lauad reedeõhtuselt sumisevate külalistega täidetud.
     Positiivne kogemus kauaaegsest koduasumist, kui üles leiate, astuge kindlasti sisse!:)
   

No comments: