Monday, November 13, 2017

Hygge



   Kas olete seda väljendit kuulnud? Mina ei olnud enne eilset, tädipoeg aga küll. Rääkis pikalt-laialt, kuidas tema elu on täitsa hygge ja mida enam kuulasin, seda enam mõistsin, et ka minul on täitsa hygge. Need lihtsad naudingud, teate küll.
Et hommikul ei pea kiirustama.
Pääsesin vabalt magistraalile keerama, ummikut polnud.
Maria juba ootas, laadisime tema kola peale ja viisin objektile.
Meeldiva üllatusena istus Veskis punases toolis vana sõber ja manustas kohvi kaneelisaiaga.
Istusime ligi tunni ja rääkisime hyggest, lastest-naistest ikka ka.
Aeg voolas laisalt meist mööda nagu  kena ettekandja-tüdruk, kes ajavooga kohaselt ei pööranud sammaldunud kändudele mingit tähelepanu, aga meil oli ikka hygge!:)

Pildil esitleb vana sõber (kaabuga) mulle oma uut virtuaal-naistuttavat - tundub olevat täitsa hygge.


5 comments:

Lendav said...

See uus naistuttav paistab olevat kahtlaselt koera moega, aga mis ma ka tean.

Hygge, jaa, mul on ka seda aeg-ajalt. Kui pliidi all või ahjus praksub tuli. Kui kass tuleb minu väsinud selga soojendama ja lööb nurrmassaaži käima. Isegi siis, kui loom otsustab mind hommikul unest äratada peapesuga - pole toredamat ärkamise viisi, kui kare keelemassaaž peanahale. Tütar teeb pannkooke - hygge! Ummikutevaba väikelinn Lõuna-Eestis - hygge! Mõnus raamat ja soe tuba - hygge! See blogi siin - hygge! Mõnikord võib ämbriga kaevust vee vinnamine isegi hygge olla. Välipeldik siiski ei ole hygge. Aga küll see olukord ka paraneb, iga hygge omal ajal.

konn, lendav konn said...

Kui nüüd ütleks eelneva kommentaari peale, et naised ongi krantsid, kas siis saaks mee-le-tult tagasisidet feministidelt? Ahhh???

neiud ärevil said...

Ma olen ammu juba aru saanud, et minu elu on ka täitsa hygge. Enne ei teadnud ainult kuidas seda kokku võtta ühe sõnaga. Tänan, et valgustasid.

Bianka said...

See osa hyggest meeldib mulle ka väga, et hommikul ei pea kella peale tõusma, et oma asjad linnas saan ära ajada mitte-tipptunnil, aga muidu hakkab see eluviis aeg-ajalt igavaks minema. Sõpradel pole nii laialt aega käes ja ega viitsigi eriti tihti kokku saada. Virtiaalsuhtlus pole ka enam see, mis vanasti.

Mida küll teha? Hakkaks äkki arstide juures käima? Ma olen nii mõndagi vanemat prouat vaadanud ja mõelnud, et mis ta küll oma ajaga pihta hakkaks, kui tema haigused talt ära võtta :P mehed, need muidugi jahivad naisi, kas unes või ilmsi, neil juba igav ei hakka...

konn, lendav konn said...

Mul on ka tulnud mõte, et võiks mõne kena arstiproua juures käia - täitsa hygge mõte!:)