Friday, October 19, 2018

Pank

 

 Ootasin huviga uut seriaali, mis tegijate-tootjate poolt juba pikalt ette üles puhvitud oli. Õnneks ei pidanud pettuma, täitsa huvitav oli. Lugesin hiljem, et tegijatel polnudki eesmärk erilist ajatutruudust taga ajada, seda oli nii mõnestki kaadrist ka näha. Mul oli peasalistega ka isiklik suhe - õppisime ühel ajal majandust ja lisaks õnnestus meil kui eesrindlikel õppuritel ja moraalselt kindlatel komnoortel pea nelikümmend aastat tagasi üliõpilasvahetuse korras kuu aega Tšehhoslovakkia Sotsialistlikus Vabariigis nii-öelda õppepraktikal veeta, mis põhiliselt seisnes erinevates alkoholivabrikutes mööda villimisliine ja hiljem degusteerimisruumides tuterdades. Näitleja Evelin mängis panga raamatupidaja eriti elavaks - intonatsioon, hääl, hoiak - kõik klappis. Seevastu tema teinepool polnud eriti käratsev kätega vehkleja, pigem üritas vaidlustes peale jääda tasakaaluka argumentatsiooniga.
    Kahju, et ei alustatud päris algusest, Cross Development ajast - poisid üürisid meie majast paari tuba ja seal need innovaatilised otsused sündisid.
    Igatahes järjed on oodatud!

    Pildil loevad uue panga  noored juhatuse liikmed kokku esimese kuu teenistust.

3 comments:

Bianka said...

Vaatasin selle 1.osa ära ja kuidagi väga pealiskaudne tundus. Mingi "vaese mehe Wall Street", ei karaktereid, ei ajastuhingust. A pole ka imestada, kust need noored saaksidki seda kõike teada. Ega neil vist Mõisa-peret konsultandiks pole kutsutud ;)

konn, lendav konn said...

Ega Mõisad räägikski:D g
Aga edasised osad peaks tempokamad olema.

Bianka said...

Aitäh Ekspressile, kes seletas lollile ära, kes on prototüübid. Ma poleks nende noorte napakate tegelase hulgast küll kedagi muud peale Mõisate osanud arvata (nagu näiteks täiskasvanud ärimeest Hoiupankurit Olari Taali ) :o

Aga mul on sellest ajast üksjagu isiklikke üleelamisi, nagu see, kuidas firma raha Tartu Kommertspanga pankrotipesasse jäi. Ja kuidas järgmise kriisi ajal mõistatasime, kumb pankrotti lastakse või kumb kuivale aidatakse, kas Ühispank või Hansapank.