Friday, March 29, 2019

Gena

 

  Pikk päev, sedapuhku Genata, koosnes laevas, autos, nõupidamiste laua taga, autos ja laevas istumisest. Seega oli elektrimeestega küllalt aega ka möödunut meenutada. Oli seiku, millest ma teadlik polnud ja ka vana kulda.
   Esimene lugu.

   Kümmekond aastat tagasi töötasime Lappeenranta lähedal külas, sadamast objektini ligi 300 kilomeetrit. Gena sai küttesüsteemiga ühele poole, elektrik jäi veel seadistama. Olin just ostnud ka torumehele TomTomi naviseadme ja enda arust teda ka pisut koolitanud. Selgus, et liiga vähe.
Elektriku abi kõrvale lükanud ja ise naviga pusinud Gena oli pool päeva tiirutanud mööda külavaheteid, mis lõpuks viisid välja Svetogorski lähistele, Venemaa piirile. Kuna viisata sinna ei pääse, naasis Gena objektile ja õnn, et sellegi üles leidis. Koju pääses ta alles järgmisel päeval.

Teine lugu.

Esimeselt suuremalt objektilt - hotelli renoveerimistöödelt - jäi üle kõvasti vana mööblit. Mingil põhjusel otsustas Gena selle Eestisse vedada, ilmselt hõlptulu saamise eesmärgil. Helsingi sadamas lõppes sihitu edasi-tagasi rabelemisega silma paistnud punase kaubiku tee tollitöötajatega kohtumisega. Kuna Gena emakeel on teadagi mis ja muudes keeltes oskab ta üksnes noogutada, siis eeldasid Soome Vabariigi ametnikud, et ta on selle mööbli pihta pannud. Suures hädas helistas Gena kõigepealt oma mamuuljale, et kohe pannakse vangi, võetakse telefon ära ja finito ilusal elul, siis taipas õnneks ka mulle helistada. Palusin ametnikul suhelda meie objekti tellijaga-hotelliomanikuga ja kõik saigi korda.

Kolmas lugu.

Sama hotelli renoveerimisega seoses vedasime oma punase kaubikuga Eestist Naantalisse igast ehitussegusid. Kui järjekordsel reisil tollitöötajad taas autoroolis olnud Genat kimbutasid, käte-jalgadega selgeks tegid, et tahavad kontrollida kaubaruumi ja sealt leitud kümnetest kottidest Perlfixi kleepesegudest hästi ettevaatlikult proovi võtsid. oli Gena sellest nii häiritud, et rool võdises mehe käes nagu vibraator. Esimeses ykkostiel leiduvast vorstiputkast ostis ta kaks õlut, kulistas need kiirelt alla ja keeldus edasi sõitmast. Edasi sõitis muidugi seni kaasreisijana parasiteerinud elektrimees, närvikaotusest ja alkoholiuimast katkendliku unega Gena kõrval norskamas.

   Pühapäeval peab ta jälle minema, sedapuhku sinise kaubikuga:) Loodan parimat!

Pildil peidab Gena end Soome Vabariigi tollitöötajate eest.

7 comments:

Lendav said...

Ahh, Gena, mu lemmik! Tänan!

Pilt Samsungit murdvast Gena abikaasast ei unune vist surmani :D

Bianka said...

Ma kohe ehmatasin pealkirja lugedes, et äkki on Genaga midagi juhtunud. Tänu taevale, need lood ajavad vaid naerma, mitte nutma. Sest Genat on alati vaja, ei tohi teda ka pinsile lasta :)

konn, lendav konn said...

Gena sõprade klubi, ma ütlen! Kogume 1000 sõpra, teeme erakonna!:D

Kaamos said...


Kui juba konna, siis lendava, olgu see era- või kommunaalkonn.

konn, lendav konn said...

Nägin eile "Riigimeeste" osa, milles moodustati erakond "Sülem", mis see erakond "Lendav Konn" hullem on??? Mina oleksin muidugi esikonn!

helle said...

Ma arvasin ka esteks, et Genaga on nüüd kaputt. Eks ta ka vananeb tasapisi?!

konn, lendav konn said...

Pipra ja soola kokteili sulle keele peale, Helle!
Kui keegi üldse ei vanane, siis on see Gena!