Thursday, February 27, 2020

Nakkusohtlik

 

    Konn käis PPA-s uusi dokumente saamas. Sisse sain, passi ja ID-kaardi sain, aga välja enam ei saanud. Seisin nõutult ukse taga ja tänava poolt vahtis mind nagu eksootilist looma omakorda mitu inimest. Mingi silt oli seespool uksele kleebitud, sellest sain peegelpildis lugedes aru ainult sõnast "vabandame".
    Nüüd loen uudistest, et minu sealviibimise ajal olla keegi välismaalane PPA teenindusbüroo  ruumes köhinud ja sest et PPA - viidi vaikselt ja kadudeta minema. Tõsi, istusin suht tagumises nurgas ja valges kitlis käteväänajaid ei märganud. Igatahes karantiinist ma pääsesin - mõne hetke pärast astus kiirel sammul kohale sinises vormis vanem naisterahvas, vabandas omakorda ja saingi hingata vabaduse õhku.
    Viirusekartlikud, hoidke minu postistust lugedes hinge kinni või veel parem - ärge lugege! 
Kes kogemata siiski loeb, peske kohe käed ja määrige hanerasva rindadele - seda viimast muidugi meie siseministri peaministri ülesannetes soovitusel!

   Pildil juhend kätepesuks kohe peale kojusaabumist, rindade hanerasvaga määrimise pilti ei hakka lintšimise hirmus panema!

11 comments:

neiud ärevil said...

Õnneks on meil lasteaias juba teada, kuidas peab käituma ja kõik vajalik haiguse ennetamiseks on olemas. Maskid,desinfitseerimisvahendid ja just värskelt koolitus läbitud.
Pealkirja lugedes võtsin kohe abinõud tarvitusele.

konn, lendav konn said...

Ma desinfitseerisin end ka reede puhul. Seespidiselt:)

Bianka said...

See Paanika-Jaanika on ikka täitsa üle võlli. Tulin lõunamaa-reisilt ja meie hotelli saabus poole aja pealt hunnik hiinlasi. Einestasin nendega lausa kõrviti laudades ja koju saabudes oli mul paari päeva pärast kurk valus. No mida teha? Kutsuda kiirabi, määrata ennast 2 nädalaks karantiini?

Kaalusin muidugi ka neid variante, aga tegin nii, nagu ikka pärast soojamaareisi ja meie talvise kliimaga kohanemist. Gripitee, kuum sinepi-jalavann, konjak ja punane Neo-angini tablett. Täna pole mul enam häda midagist, aga äkki jäin ikkagi ebaõiglaselt karoonaviiruse statistikast välja...

konn, lendav konn said...

Olen sama meelt - kui iga kurguvalu puhul tellida brigaad koju analüüsi võtma, jookseb tõesti meditsiinisüsteem peatselt kokku. Paanikaks pole kunagi põhjust, alati on mõistlik üritada infovoolus säilitada isemõtlemisoskus:)

henzen said...

Mis see nakkuaohtlik on?
tungib rakku nagu viirus
paljuneb seal nagu viirus
peiteaeg on 9 kuud v*tus
avaldusel nakatab kogu suguvõsa
eelkõige muidugi vanemapoolseid :D
ja neiud ärevil...

Liis said...

Järelikult olime me samal veebruarikuisel neljapäeval samas kohas (käisin dokumenti taotlemas tol hommikul ja sain sealt tulema napilt tund enne seda, kui kõik lukku pandi). Ja kui Sa Veski Kõrtsis oma hommikuputru sageli söömas käid, siis nähtavasti me ka töötame samas kandis. Sul on järelikult päris hea kamuflaaž, kuna ma pole siin Mustamäel töötatud aastate jooksul ühtegi (lendavat) konna näinud! :D

konn, lendav konn said...

No mis kamuflaaž - ikka see tavaline roheline punnissilm lestjate jäsemetega veski all arvutit tonksimas:D

Liis said...

See Laki tänava teekate on igavesti kehvas seisukorras, ma olen ju siis alati seal pidanud otse ainult nina ette vaatama, et löökauku ei astuks/sõidaks & pole saanud mahti ringi vahtiq. :D Aga nüüd ma siis tean, kus konna levila on ja et konn on nii hooletu, et ei kasuta isegi erilist kamuflaaži!

konn, lendav konn said...

Vastuvõtt tööpäeviti üheksast kümneni. Tavaliselt on mu jutule järjekord, aga küsi letitüdrukutelt - juhatavad tagauksest:P

Liis said...

Aitäh nipi helde jagamise eest, panen kõrva taha. :) Mis asjus pöörduda tasuks üldiselt?

konn, lendav konn said...

Armu-ja abieluteemadel muidugi:)