Friday, December 30, 2022

Kapuutini aasta

     Selle aasta isikilikud mured ja rõõmud on tugevalt seotud vaenuliku naaberriigi tegevusega ja sestap soovin Kapuutini aasta kiirelt seljatada ning jänkukõrvade välkudes juba homme uude aastasse tormata. Seda, kui palju on Kapuutini klikk ja kaasaümisejad toonud kogu Vene maailmale ning veel laiemalt venelaskonnale, saab aru alles aastate või  aastakümnete pärast. Tunnen seda ka omal nahal.

   


 Kevadel, venelaste sissetungi alguses, alustas venelasest klient minuga vestlust eesti keeles, isegi kui ta seda ei osanud. Sõja arenedes ja vene sõjahäbi süvenedes on kohalik venelastest tellijaskond muutunud ülbelt murelikuks, aga märksa sõjakamaks. "Sajandi klient" Paldiski linnas, ingerisoomlasest venekeelne mutt (nimme ütlen nii) ja tema pojake, olid tõsiseks takistuseks meie tavapäraselt, tähtaegselt ja kvaliteetselt valmivale ehitustoodangule. Küll uuris pojake (nii neljakümnene töötu, lötakil olemisega kodune "laps") töömeestelt, et kas nad on ikka puhastverd venelased, küll kamandas ta torumees Genat astuma sammu tagasi - "minuga räägid vaid ukseläve tagant." Asi kulmineerus varguses süüdistamisega ning nõuka-aegse tsooni kogemusega Gena sai vaid suure pingutusega käed vöö vahel hoitud. Kõigele lisaks keeldub mutt tasumast arveid, nõudes kompensatsiooni "varastatud" vanaraua eest, rääkimata transpordiarvest - me ju puhtalt lõbu pärast rullisime talveteed kaks tundi päevas! Ja igaks juhuks kinnituseks - leping on kirjalik, digiallkirjadega, aastaid toiminud standardpõhjal. Tuttav advokaadiproua hõõrub juba rõõmust käsi:)

   Tööliste resümee - sinna me enam ei naase, tulgu või garantii ja venelasest töömehe nõuanne mulle - ära enam venelastest kliente võta! Kaalun seda soovitust tõsiselt. 

  Nauditavat aastavahetust ja kõikse paremat Jänese aastat!:)


Pildil püüab Raspuutini habemega isajänes püsti hoida Kapuutini varjendi punaseks toonitud seina. 

3 comments:

Kaamos said...

Raspuutini habemega isajänes lõpetagu heaga oma toetusaktsioon või mul saab uusaastalaual olema valejänese asemel isajänes!

Bianka said...

Mul ja tütrel on palju venelastest naa,br ey vigastafseid. Galerii meeldivatest lahke vene hingega inimestest skaala teise äärmusse. See teine ots pidas eile nii kõva pidu, et tütre maja teises servas ei saanud keegi magada. Talvel, miks ometi peab õues musa laskma nii kõvasti? Eelmisel aastavahetusel laskis pidune seltskond rakette nii, et osa neist maandus tütre kuuri katusele ja oli oht, et päikesepaneelid maja katusel saavad pihta. Eks näe, kuidas sel aastavahetusel läheb. Kas on suurem pidu peetud või oli eilne vaid hoovõtt.

mustkaaren said...

"Kliendi poja" kirjeldus vastab keskealise vaimupuudega mehe omale. Kuna meiekandis on selliseid palju, oli äratundmine kiire. Inimtyyp, keda on meeldivam vaadata töötava nurklihvijaga varustatult. Uueks aastaks soovin aga palju normaalseid inimesi!