Thursday, December 15, 2022

Lollus on piiritus

  



  No oleks siis! Paraku üksnes piiritu. Räägitakse, et inimene saab vananedes targemaks - minu juhuse näitel on asjad pigem vastupidi:)

    Firma deebetkaart tikkus aeguma ja muidugi saatis pank kenasti uue, ümbrikus ja puha. Vana soovitati katki lõigata. Võtsin ümbrikust uue kaardi, keerutasin paar korda näppude vahel ja sobitasin rahakoti vastavasse lahtrisse (jah, mul on rahakott ja mitukümmend erinevat kaarti, sealhulgas kolm pangakaarti).

Teisest lahtrist võtsin enda arvates nö. vanaks saanud deebetkaardi ja lasin kääridel välkuda. Tükid poetasin prügikasti. 

Õhtul sõbra juubelile sõites põikasin läbi lillepoest. Tavaliselt tasun selliste pisiostude (seitse roosi:) eest krediitkaardiga, paraku kaarti rahakotis oma tavalises sahtlis polnud. Umbes viis sekundit kaalusin võimalust, et olen selle unustanud toidupoodi, aga siis virvendasid nagu läbi udu silme ette teravad käärid...

Nii oligi - vana loll lõikas puruks ja viskas minema oma kehtiva krediitkaardi ja kehtetu deebeti jättis kõiges rahus rahakoti vahele:)

Pangaga olen juba suhelnud, paraku seal sellist kaardi kaotamise viisi nagu "lõikasin katki ja viskasin prügikasti" pole. Valetasin siis raske südamega, et lihtsalt kaotasin. Lubasivad uue saata:) 

Pildil jubedad käärid.

11 comments:

tegelinski said...

Ikka juhtub!
Päev kohe lõbusam ;)

Mirx said...

Kriisiärevus,lumeärevus,kaardiärevus kõik ärevused on süvenevad kuna on seotud muutustega. Kõrgema eaga peab arvestama mälulünklikuks muutumisega ja pettekujutluse või skisofreenia kohalolu ja tekkega. Vähemalt 9x tuleb lõigata enne kui arusaad, et midagi on valesti.

SG said...

59 nippi, kuidas säästa ilma koonerdamata....

konn, lendav konn said...

SG - jah, aga kaaks kaarti jäid ju alles! Lähen kohe kääre otsima...

Indigoaalane said...

Väga hea :) :) :)

Lendav said...

Ma pole iial raatsinud kaarte puruke lõigata. Nendega saab ju autoaknaid jääst puhtaks kraapida, väiksemaid pindu pahteldada, liimi laiemale pinnale laiali ajada jne jne. Aga säästa ma ka ei oska... Võibolla peaks siiski käärid appi võtma...

Lendav said...

On küll prillid peas, aga türgivigu ikka ei näe, enne kui kommentaar juba ära saadetud.

SG said...

Haa, ma olen ka kaartide ja CD-plaadiümbristega autoaknaid jääst puhtsaks kraapinud:)

Bianka said...

Tuleb tuttav ette... Kaarte ma ei lõigu aga hajameelsus ja tähelepanu puudumine on mind ikka ja jälle tabanud, kuigi lubasin hoolsam olla. Esmaspäeval otsisin paaniliselt autovõtmeid, sest kell kukkus, kui pidin kuhugi jõudma. Ma pühapäeval ju ei sõitnud, no kuhu küll võtmed said? Olid süütelukus autos...

konn, lendav konn said...

No näete, armsad naiskodanikud - ealised iseärasused ründavad! Kinnistamaks sundmõtet endast kui eakohaselt täiesti tervest mehest, seisin just silmad kinni ühe jala peal tervelt 34 sekundit. Siis hakkasin kõikuma:) Tõsi, ma olin enne seda manustanud reedeõhtuse kokteili...

mustkaaren said...

Hea.