Monday, February 20, 2023

RSV

   


 Kõlab nagu RSN või Tšuk ja Gek:D Küll kaasaegsed teavad.

Aga mina kirjutan hoopis vastikust viirusest, mis mind kuus päeva kimbutas. Perearsti sõnul olen eakohaselt terve mees ja igast hooajalised köhatused on mul kestnud päev-kaks. Nüüd olin kaks-kolm esimest päeva ikka väga haige. Meenutasin eelmise aasta koroonapõdemist ja arvan, et enam-vähem sama - kurk valus, hing kinni, nohu, hulkuvad valud ja ihunõtrus. Palavikku neetu.

Ahjaa - kolmiktesti tegin, ei midagi ja doktor Guugel ütles, et RSV. Teine doktor, perearst, soovitas kirja teel, et leevenda sümptomeid. Parakas, gelomürtool, dekatüleen, pipraplaaster. Ja muidugi palju meeteed.

Nädalavahetuse teise öö magasin juba nagu talveunes karu ja täna tormasin õhinal tööle. Keskpäevaks roomasin koju tagasi - tõmba hinge, taat! Ei ole enam nii, et peale põgusat haigust lähed esimesel tervenemise päeval maratoni jooksma:)

Hoidke tervist!

Pildil teeskleb halastajaõde, et mõõdab mu pulssi, aga tegelikult vaatab kella, et millal see tüütu vahetus juba lõppeb.

3 comments:

mustkaaren said...

Sauna ei ole?
Minul ei ole, sellepärast olengi ma nii krooniliselt haige. Tean yhte samamoodi puruhaiget vanamutti, kes remontis oma sauna ära ja sai kohe 10 korda tervemaks.

konn, lendav konn said...

Saun on maal, Kablis. Märtsist oktoobrini kasutusel:)

mustkaaren said...

4 kuud ilma 🤔