Sunday, March 12, 2023

Mina ja Järvi

 



Üle ukseläve astudes ehmatasin end seisku - jalge ees vonklesid jämmed kaablid, tagaplaanil nõidus pikapatsiline noormees helipuldi kallal ja keset tuba olid erinevad muusikainstrumendid laokil. Välisukse kõrvalt kunkust hüppas nagu nirk välja retseptsionist, kes miskipärast sosinal teatas, et meil on majas Järvi koos oma orkestriga ja õhtul on lindistus. Hiilisime mööda kägisevaid treppe ärklikorrusele, et enne esikat vaimu ja jalga puhata.

Ammende paketti käis ka teatri külastus - sattus siuke naljakas etendus nagu "15 meetrit vasakule"       Saal ja rõdu  pilgeni täis, rahvas elas peategelase rähklemisele innukalt kaasa. Tulid meelde endagi mereretked Finnjeti pardal, rohkelt jõmmis soomlasi ja arrogantseid rootslasi. Etenduse tipphetked olid minu jaoks kolme Rönkkä etteasted. Ei nad olnud vennad ega sugulasedki - Kuusamos elavatki üksnes Rönkkäd.

Teatrist naastes olid muusikud täies hoos - mulle tundmatud viisid voogasid veel ka peale keskööd. Ma ei tea, kas see oli üldse publikumile mõeldud üritus, aga Ammende siserõdud olid kõõluvaid muusikahuvilisi pungil.

Realiseerisin eelmise aasta sünnipäevaks saadud Ammende kinkepaketi, õnneks tuli napilt enne aegumist meelde.

Pildi tegin hommikul, kui muusikud olid suurema jao kraami juba kokku pakkinud:)

No comments: