Saturday, May 7, 2011

Eurojõgi

sell

Käin nüüd iga paari päeva tagant jõge süvendamas, et voolusäng ega -suund ei muutuks. Nimelt renoveerime Naantali vanalinnas, Muumimaa lähistel, pisikest perehotelli. Mehed on majutatud samasse, ainult pesemisvõimalused on veetorustiku renoveerimise tõttu kasinad. Sestap pakkuski tellija, et tema teises majutuspaigas saavad töömehed peale päevatööd saunas käia. Saabusin neljapäeva õhtul just saunaajaks, aga objektil võttis mind ikkagi vastu köögis askeldav torumees, kes mu küsimusele, et miks tema saunas pole, vastas stoilise rahuga, et ega mees end iga jumala päev pesema pea:D Muidugi, karu ka ei pese ja kõik kardavad!
Täna koristasin kodumaad. Ühtlasi peeti ka sõbra sünnipäeva ja austati tema mõisaparki. Mõisa päris sõber isalt, kes koolipoisina osales Vabadussõjas ja sai kingituseks mõisa ja lahmaka maatüki. Seda maatükki me seal kasvavast metsast puhastasimegi. Sauna sai ka.
Saun oli mingis puhkekeskuses ja kuigi kõik teised kiitsid, et hea soe ja lausa kuum, pidin mina sauna laitma, sest ilma õige õhu peale-ja äravooluta ruumi saunaks nimetamine on ilmne liialdus. Keegi muidugi mind ei uskunud ja mõned käisid kohe mitu korda.
Tagasiteel rääkis endine Suur Ehitusülemus Vasalemma poest möödudes loo, kuidas sama kaupluse vastuvõtmise ajal, kui komisjon oli kohal, mapid tähtsate paberitega vastu kõhtu surutud, hakati veel viimase hetke tööna teisaldama soojakut. Zil-kraana viskas tropid, treiler sõitis alla ja soojak kerkis maast. Kui soojak oli maast juba meetri jagu kerkinud, avanes uks ja
sellest väljusid kaks purjus töödejuhatajat, keda soojaku kõikumine oli viinauimast äratanud. Kukkusid nad muidugi kõrgeaulise vastuvõtukomisjoni ette ehitustolmu sisse kõhuli. Kauplus olla ikka vastu võetud;)
Nüüd pea valutab (lõkkesuitsust ja ventileerimata saunast), aga meel on helge (Eurojõgi voolab õiges suunas).

Pildil torumees, kolmandat nädalat komandeeringus.

No comments: