Monday, August 4, 2008

Naised! Naised!!!


Mõned naised sõidavad autoga. Õigupoolest paljud sõidavad. Ja kui nad veel palju kah sõidavad, siis vajavad autod aeg-ajalt remonti, aga kindlasti vajavad nad korrapäraselt ülevaatust. Mu hea ja kena kooliõde kurtis muret, et kuhu autot ülevaatusele viia. Ta mees-sõber oli küll soovitanud üht kohta, aga kuna proual oli selle kohaga halbu kogemusi, siis sinna ta ei tahtnud autot viia. Soovitasin Mustamäel Melasi töökoda, julgen siin täitsa vabalt selle kirja panna, sest mul endal on sealt aastatepikkused positiivsed kogemused. Ise, tõsi küll, pole mitu aastat käinud - garantiiautoga ei tohigi suvalises kohas käia. Asi selles, et mõistlik on enne ARK ülevaatuspunkti lasta töökojas auto üle vaadata, sest kui ka ülevaataja peaks miskit avastama, saab auto alati töökotta garantiikorras tagasi saata. Uurin siis naisterahvalt, et mis talle auto juures muret teeb ja mida peaks laskma kontrollida.
"Ma arvan, et peaks kontrollima õlitaset ja aknapesuvedelikku peaks kah lisama, muidu sõidab täitsa normaalselt," ütleb naisinimene;)
"No tule taevas appi," tean mina, "seda oleks ju võinud suvaline mees teha!"
"Jah, aga töökojas on ikka parem, midagi ei saa siis viltu minna," jääb kooliõde endale kindlaks.
Pean kohe tunnistama, et mulle meeldib soorollidega ühiskonnamudel, sihuke patriarhaalsem. Et isane käib mammuteid küttimas ja emane keedab saagist suppi. Et naine on naine ja mitte treial ega traktorist.Et isane on tugev ja emane nõrgem, mitte muidugi selleks, et emasele peksa anda;) Et naisel on kaunid kunstid ja pitsid -satsid ning mehel tehnika ja tootmine. Et mees on suur ja tugev ning naine väike ja habras.
No lõputult võiks jätkata.
Mulle meeldib olla mees.
pilt www.pistonheads.com, omab vaid illustreerivat tähendust ega seostu kuidagi ülaltoodud tekstiga

5 comments:

Kaamos said...

Oh seda vaest kooliõde sul küll, mina tean küll täpselt, et kõige tähtsam on töökojas nõuda korralikku pidurite õlitamist :=D

Segasumma Saara said...

Mina olen õrn õieke.:P Remonditöökojas käib mees - ja vahel kõpitseb ise ka remontida. Mina muudkui rebin kangi, keeran rooli ja vahepeal kallan juurde õli ning tosooli - muud mina ei tea miskit. Ahjah, ekraanilt veateateid oskan ka lugeda :P. (Aga õlivarrast ei oska - vähemalt veel mitte.)

*irvitab (enda üle).

konn, lendav konn said...

Trulla - insenerisasena tean, et kui vaja tosooli juurde kallata, siis kuskilt lekib;) Lase mehel kontrollida! Ja kangi ei rebita, kangiga käitutakse õrnalt-õrnalt!:)

Segasumma Saara said...

Jajah, seda kangijuttu rääkis meie autoõpetaja ka kunagi. Et ikka õrnalt, tüdrukud, õrnalt!!!! Peopesaga!!!! Mhmh, ja siis kargas ise rinnuli selle kangi peale meie vanas väikeses willises, millega me seal sõitmist õppisime, ning kukkus seda kakkuma nagu kangutaks sügisel ülekasvanud porgandeid põllust välja :P. Meie vaatasime aupaklikult pealt ja pomisesime: "Õrnalt, ikka õrnalt, õpetaja! Peopesaga!!!" Mille peale auväärt pedagoog ähkis, et minge te ka teate ... :P Et selle autoga teisiti ei saagi, vot!

Ehkki noh, minu puhul see rebimine oli rohkem kõnekujund eelmises kommentaaris.

Aga mis lekkesse puutub, siis jah, ta sunnik lekib igast võimalikust nurgast kõike võimalikku (nii õli kui samustki jahutusvedelikku) ja suitseb päris koledasti ja värki-särki. Mees on niigi vaese väiksekese peale pahur - ja kui me augustis teda remondimehe kätte susatud ei saa, siis ilmselt on sellel aastal ülevaatusega hapusti ja mu sõidud septembrist alates sõidetud.

mammukas said...

Näed siis, kui hästi loodus on asjad sättinud - mulle jälle meeldib naine olla. Muidugi meeldiks hästi õrn ja "blondiin" olla, aga saamatud mehed paraku ei luba seda