Sunday, August 31, 2008

Veimevakk


Žili-bõli tri bandita - Lenin, Stalin i Nikita. Niimoodi algas üks teine muinasjutt. Minu uusmuinasjutt algab traditsiooniliselt - kaugel maal, seitsme mere ja ühe Munamäe taga elas kaunis kuningatütar, et mitte öelda vanatüdruk. Isa-kuningas oli mures, kohe täitsa mures - kuningatütar vaja mehele panna. Kõik oleks justkui olemas, isegi veimevakk, aga kosilasi ei käi ja need kes käivad, ehmatavad veimevakka nähes kohe täitsa ära. Et veimevakk nagu pruudist naisterahval ikka, ainult kole sügav teine, hüüad vaka-august sisse ja Kaja tuleb kahe päeva pärast välja! Kuulutas siis kuningas heeroldite pasunahüüde saatel välja üleriigilise pikanäpumeeste võistluse. Et kes veimevaka põhjast kullaterakese korjab, see printsiks kohe saab. Küll käis pikanäpumehi oma riigist ja kaugemaltk, ei kellelgi õnnestunud kullaterakest korjata. Aga kes näpud juba veimevaka kallale oli ajanud ja eesmärki ei saavutanud, sellel raiuti halastamatult näpud otsast! Mõnel läks küünarvars takkatraavi, aga eks ikka metsa lendab, kui laaste raiutakse!
Ei saanudki pikanäpumehed kuningatütart, sai hoopis minu lühikeste pükste, aga pika aru ja veel pikemate jalgadega tädipoeg, kes veimevaka sügavust hinnates ei hakanud üldse kätt toppimagi, vaid sirutas välja hoopis parema jala, haaras veimevaka põhjastpõhjast kullaterakese ja ulatas kuningatütrele. Nüüd sai vana kuningas jälle heeroldeid kiusata ja kuulutati välja ennenägematu pulmapidu.
Konn sai kah kutse:)

Grupp pulmalisi veimevakaga www.erm.ee

6 comments:

helle said...

Oh mis kurva(?)lõpuga muinasjutt!Ei saa alati seda, mida väärt oled? Või ma ei saa alltekstist aru?
Aga üks lõpuvariante võiks olla:"Ja nad elavad siiani õnnelikult, kui nad surnud pole." (positiivne)
Või siis:"Sõin ja jõin seal minagi, suhu ei saand midagi."(negatiivne)

Segasumma Saara said...

Hah :P!

Nüüd tuleb pidu ;)!

konn, lendav konn said...

Sa, Helle, oskad ikka vahvalt kommenteerida! Täpselt naelapea pihta, veimevaka sügavuselt!

Ti:a said...

no on ikka meestel muinasjutud, joonista või skeem jälle ruudulisele paberile ,et kes millesti ilma jäi ja kui sügavale vaja siis torgata....

soome keeles pulma on probleem...
ja näedsa, trulla kassi silmad ka välguvad selle jutu peale... :)

aga kui pulma siis pulma. huvitav kuidas tänapäeva pulmad oma traditsioonidega välja näevad? viina ikka visatakse?...mitte et ma nüüd kontvõõraks kangesti kipuks vöi veel vähem viina tahaksin võtta :)

konn, lendav konn said...

Viin on esimene asi, mis minema visatakse! Konjakit jäetakse pisut kohvikõrvaseks....

helle said...

Ei tea, kas sülti ikka kah tehasse ja rosinatega saia?
Pulmas, ma mõtlen? Peenemat sorti pulmas vist mitte, arvan ma.