Tuesday, November 30, 2010

Jänese kõrvad


A vat ei räägi ERSOst! Mitte üks piuks;) Hoopis oma tipsist, kes koos grupi mässumeelsete teismelistega käis koolipsühholoogile kitse panemas ajaloo õpsi pihta. Et öelnud too ühele nende klassiõele, et juustelipsu asemel sobivad tema rumalale peale palju enam jänese kõrvad. Kujutage ette!:D Klassiõde, kergeltärrituv selline, tormanud nuttes ja jänesekõrvade lehvides klassist välja ning mässumeelsete algatusgrupp padavai klassijuhataja juurde aja-õpsi peale kituma. Eks klassijuhataja juhatas tule enda pealt osavalt ära ja saatis neiud psühholoogi juurde. Võeti kõigilt ilusti seletuskirjad ja mässajate arvates aja-õps nüüd alles saab. Kusjuures minu tipsil on ajalugu puhas "viis". Kui ta autos seda lugu mulle õhinal pajatas ja heakskiitu ootama jäi, pidi ta kahjuks pettuma. Sest nii nagu valged alustavad ja võidavad, pole ka õpilasest õpetajale ega töölisest tööandjale seniks veel vastast. Ja õige kah, kuhu me sedasi siis jõuaks!:D Võttis tipsi päris mõtlema.

Pildil tulevasest õppeaastast kõigile ajalooõpsidele kohustuslik koolivormi komplekt. Koos ajalooõpsi endaga.

7 comments:

neiud ärevil said...

Eks see sõnavara tuleb juba lasteaiast.Meie rühma 3 aastased on kõik ikka ilusti ja korralikult kasvatatud.
Mina sain ka 3 aastase poisi käest komplimendi ,et mul on nii ilusad rohelised simad ,et nendesse võib lausa uppuda .Võtab ikka tummaks küll.Aga igaks juhuks ei läinud juhatajale kaebama .Äkki lastakse lahti.Paarilisel pidi jälle nii ilus põrsa nina olema.Vot kui nendest ükskord ajaloo õpsid tulevad ,siis ei aita vist enam isegi kohustuslik koolivorm.

Hundi ulg said...

Sul mõni laps vähemalt kooliealine. Seepärast küsin - kas see ongi koolikiusamine tänapäevaselt?

Täpsustus: õetaja kiusas tüdrukut ja nüüd tüdrukud kiusavad õpetajat.

Bianka said...

Ära nüüd lapse õigluse tagaajamise õhinat päris maha jahuta. Küll elu seda talle nagunii ajapikku selgeks teeb;)

Aga võta nüüd kinni, kes see õige, kes vale. Kui ikka õpilane suisa lollusi suust välja ajab, siis kaua sa see õpski jaksab leebelt innustada tublim olema. Aga teisest küljest, avalik solvamine on väga alandav, eriti tugevamal positsioonil olija poolt.

Huvitav, miks õps rumaluse võrdkujuks jänese kõrvu pakkus?

soodoma ja gomorra said...

jah,ma ka mõtlen...eesel on ju tublisti lollim...jänes=playboy...õpetaja tegi seda teadlikult...süüdi...juhtum lahendatud....

konn, lendav konn said...

Kui ma kaheksakümnendatel olude sunnil ja lõbu pärast ühe õppeaasta ajalooõpsi asendasin seitsmendikel-kaheksandikel, oli neid kõrvade-sabade ja sarvedega tegelasi klass täis. Mõned kenad plikad olid ka:)Kiusasime üksteist vastastikku, aga võim oli ikka õpetaja käes. Üks kaheline poiss, kes tunnikontrolliks andis korduvalt ära täiesti tühja paberilehe, seisis järelvastamist oodates õpetajate toa ukse taga tund aega, siis sai kolme kätte, kui oskas öelda, et mis värvi roosid olid:D
A ma imestan antud loo juures enda alalhoidliku ja eeskujuliku tütre õiglusjanu, sest mitte kogu klass ei hakanud asja ajama, ainult neljane grupp viielisi;) Seni tagasiside puudub, aga eks nad kuidagimoodi reageerivad, kool nimelt.

helle said...

Õpetaja(ja üldse mitte keegi) ei tohi solvata isiksust, näiteks öelda "puupea,loll kui lauajalg/piimaauto, mis sust loota, juba su isa/ ema olid lootusetud jne).
Õpilane võib muidugi kõike öelda, heal juhul saab suulise või kirjaliku märkuse e-kooli.

Siin ajalooõps minu arvates isiksust ei solvanud, otse vastupidi - ta ütles midagi "läbi jänesekõrvade".
Aga lastele tuleb õpetada, et iga asja peale ei minda kaebama.

Huvitav oleks teada, kuidas asi edasi arenes. Kas õpetajalt võeti ka seletuskiri, kas lapsevanemad sekkusid ja kirjutasid kaebekirja haridusministrile.

Muide, koolikaugetele inimestele teadmiseks - õpetajal on ka mõningal määral närvid veel olemas ja vahel võib kannatus katkeda. Siis ütledki midagi, mis võib-olla pole just "küll sa oled tubli ja taibukas".
Iroonia mõistmine eeldab kah mingit intelligentsuse taset. Targad lapsed, kes irooniast aru saavad.

soodoma ja gomorra said...

mina olen ikka poistele rääkinud,et õpetajate ja Jumalaga ei vaielda.
Kui õpetaja ongi frukt sõna otses mõttes, siis olgu ettevalmistus eluks.
eks neid "õpetajaid" tule elus edaspidigi siin jaseal ette.
hakkama tuleb saada. inimese kombel. inimeseks jäädes.