Tuesday, January 31, 2012

Diskreetne matemaatika


     Kui kaks autot sõidavad teineteise poole kiirusel 70 km/h, siis ühe auto ratta alt lendu läinud kivike lendab teise auto poole kiirusega 140 km/h
     Sellisele järeldusele jõudis ühes tarbijakaitsesaates kena punapäine preilna. Muidu oli ka täitsa indeligendne!

    Pildil ausammas auto ja kivikese liidule.

1 comment:

AV said...

Tänane pilt meenutab kunagi nähtud vaatepilti.

Millalgi vene ajal lõpupoole, nii ütleme 1989. aastal, oli Endla tänavas praeguse Kristiine keskuse vastas kahe sõidusuuna vahel asfalteeritud eraldusriba, äärekivi võrra tänavast kõrgem (ja meenutagem veneaegse äärekivi kõrgust!). Linna poolt minnes hargnes enne Taksopargi ristmikku vasakpöörde rada ja selle ning vastassuuna vahel oli umbes 30 m pikkuselt eraldusriba ainult nii pool meetrit lai. Mäletamist mööda ei olnud otse praeguse Kristiine keskuse vastas jalakäijate ületuskohta ja ohutussaari.

Nõnda et ühel õhtul avanes selline kaunis vaatepilt, kuidas Mustamäe või Tondi poolt oli suure kiiruga tulnud Volga ja tabanud just täpselt selle kitsa eraldusriba otsa, vasakud rattad ühel ja paremad teisel pool. Hoog oli kas suur või põhi kõrge, aga auto peatus alles siis, kui vasakpöörde rada lõppes (st algas) ja eraldusriba läks liiga laiaks. Siis seisis õnnetu Volga juht ja ümber seisis troppis naervaid inimesi. Mulje oli, et ära saab ainult kraanaga.