Monday, November 11, 2013

Sperma ja verega

  

   Olete ka märganud, et elu maine ajalugu on kirjutatud sperma ja verega? Mõni võtab kolm, teine kolmkümmend tilka....

   Pildil üritab perekonnaseisuosakonna ametnik talitseda hoogu sattunud peigmeest. Ilmselgelt sõlmitakse ebavõrdne abielu!

5 comments:

neiud ärevil said...

Tundub, et mõne puhul pole see 3 või 30 mingi norm.Ikka ämbriga. Muide kenad pildid su erakogus. Järjest paremaks lähevad. :D

Bianka said...

Ohoo, Ürgmees Konn! Ma ei taha üles kiskuda järjekordset sugudevahelist tüli, aga kuidagi ei saa su väitega nõustuda :D Võib-olla tõesti kehtis midagi sellist ürgkogukonna ajast kuni 19. sajandini, aga haloo! - praegu on 21.sajand! Ma ei hakka siinkohal meenutama emakat, munarakke ega uuringuid geneetika või kasvatuse mõjust laste arengule, mainin üksnes ära veretu Eesti taasiseseisvumise.

konn, lendav konn said...

Armas Bii! Täitsa huvitav oleks teada, kuidas sind emaka, munaraku ja geneetika imedega viljastati?
Kas kasvatus või kasvatamatus pärsib kuidagi spermatogeneesi? Eriti huvitab mind, misvõrd puutub sperma-teemasse Eesti taasiseseisvumine???
Veresugulasi sul ometi on? Või pole? Vereliinidest oled kuulnud?
Mine vaata "Mandariine", siis saad teada, mismoodi on seotud veri ja ajalugu...

Bianka said...

Oh mind rumalat! Muidugi räägid sa filmist, nagu ikka, mitte ei targuta niisama :P

Ma arvasin, et sa inimeste ajaloo all pidasid silmas eostamist, ja tahtsin juhtida tähelepanu sellele, et spermast üksi ei piisa :D Ja veel seda, et keskajal ehk otsustasid spermaomanikud, millal, kellega ja kui palju seda tehti, aga tänapäeval on sõnake kaasa rääkida ka naissool.

Teiseks arvasin, et sa tahad öelda, et riikide ajalugu tehakse verega ehk see on sõdade ajalugu. Kuna Eesti ajaloo kaks viimast suurt pööret toimusid veretult, siis hakkasin vaidlema.

Aga nagu selgus, ise jäin lolliks, ei oska mina su mõtteid lugeda. Teinekord enam ei üritagi :P

mustkaaren said...

Ajalugusid on palju. 1. Mulle on väga ebasympaatsed kooli- ehk akadeemiline ehk inimeste massitapmise ajalugu, mille tähtsyndmusteks on sõjad ja revolutsioonid kui legitiimsed genotsiidiaktid. 2. Olen 2 korda õppinud kunstiajalugu, mis on väga tyytu ja peaaegu sama vastik, sest seostub suuresti ajalooga nr 1. 3. Erialade ajalugu a la trykivärv, silmuskudumine, ehtekunst, paber, perfokaart ja kõik muu tehnoloogiate ja insenerindusega seostuv!
Vaat see on asi, millest aru saan ja armastan.
Sperma ja vere yle ei arutle, nemad moodustavad olulise, aga nähtamatu taustsysteemi inimkonna toimemehhanismides ja muidugi ka ajaloos.