Thursday, November 26, 2015

Seeniortšikid

  

 Selline tore pealkiri oli "Ekspressis" artiklil, mis kajastas nii-viiekümneste Hollika näitlejannade elu. No need ju puhta lapsukesed selle kõrval, mida mina täna kogesin. Jõlkusin alates Nõmme ülesõidust suunaga Vabaka poole piki Õie tänavat ühe vanema "Almera" sabas ja kirusin. Eessõitja liikus kiirusega 20...30 ja meie taha oli kogunenud terve tropp rahutuid, kes signaalitas, kes vilgutas tulesid. Mööda ei saanud, "Almera" sõitis keset teed.  Ka enne Vabaka foori ei õnnestunud mööda pressida, mõlemad keerasime paremale, Pärnu poole. Kui siis roheline süttis, oi seda pidu! "Almera" pööras tasa ja targu, sain kohe mööda ja paarisaja meetri pärast pöörasin "Comarketi" ette. Kohmerdasin autos kotti otsida ja kui autost välja ronisin, jõudis ka koperdaja kohale. Kohmerdasin veel aeglasemalt, et näha kesse tropp on. "Almera" parkis invakohale, invamärke autol ma küll ei märganud ja paari minuti pärast upitas end autost välja kahe kepi abil liikuv ca 90-aastane hallipäine ja krimpsus-kortsus tädi, kes kepitas ümber auto ja tõmbas kõrvalistmelt välja veel vanema ja hädisema vanamehe. Nii nad läksidki kolme kepiga kopsides poe poole. Suu kiskus naerule, heatahtlikule naerule. Siis tuligi meelde eile loetu - seeniortšikk missugune! Respekt!

Pildil muidugi vanaeit oma mehega.

4 comments:

Bianka said...

Elagu seeniortšikid, olgu siis mehega või ilma, Hollywoodis või tavaelus! Nagu Ekspressiski märgiti, see on tõusev trend ja kasvav tarbijagrupp ;)

Eve Piibeleht said...

Mis sa teed ära, kui poodi on vaja minna ja see pole nende keppidega üldse mitte kerge. Tegelikult teeb see murelikuks, sest me pole õppinud veel selliste juhtidega liikluses arvestama. Ja neid tuleb järjest juurde.

konn, lendav konn said...

Meie tänase päeva liiklus ei kannata kahjuks seeniortšikke välja, aga tulevikus küllap jah. Bianka - ainuke mis, seenior-eas tõusvas trendis on, on ilmselt ravimite tarbimine, muu nüüd küll enam mitte:P

Bianka said...

Kuidas võtta, 90-aastane seeniortšikk vist tõesti ei vaja muud kui ravimeid ja sööki, aga vahemikus 50-70 tšikid ostavad ka aeg-ajalt riideid. Ja kusjuures, on ikka täitsa jama, kui keegi sult raha ära võtta ei taha, sest poed on täis vaid alla 40-aastastele ja kuni M-suurusele mõeldud kaupa. Aga meie, seeniortšikid, tahame samuti välja näha moekad ja nooruslikud ;)

Igatahes, allakirjutanud seeniortšikk pidi seetõttu ette võtma kaelamurdva autosõidu, et minna Marks & Spenceri poodi Kristiine keskusesse, kuigi suur Ülemiste keskus miljooni poekesega oli palju ligemal. Aga seal polnud paraku seeniortšiki soovidele mõeldud. Nõnda sai mu kõhu kõrvalt ja ravimite arvelt kokkuhoitud raha endale M&S, väga mõnusate teksade eest. Ja ma olen ülimalt rahul, et UK-s juba arvestatakse seenioride vajadustega :P