Wednesday, August 11, 2021

Presidendiks!

    


 Kui eelmiste valimiste ajal polnud selge, kes võib saada presidendiks, siis nüüd on selgunud, et presidendiks võib saada ükskõik kes! No näiteks mina - Isand Konn. 

Vanus sobib, haridus on, vestlen vabalt mitmes keeles, ka välissuhtlusega ei jää hätta. Peatungi lähemalt mõnel hingesööbinud kohtumisel. Esmalt meenub varastel üheksakümnendatel suhtlus Jõuluvanaga Pajakülas - tõlkisin isikliku poja jõulusoovi ja arusaadavalt sai see ka täidetud.

 Siis meeldiv suhtlus Rootsi mööblivabrikandiga, kes tahtis prooviks mööbliplaadi külge liimitud liistu. Kinnitasin, et saame hakkama päevas tuhande detailiga ning üle töökoja läve teda igaks juhuks ei lubanud. Oleks, sunnik, muidu minu sajandivanuseid tööpinke ning nelja töölist näinud. "Lyka till," saatsin ta laevale ning õnneks sellega ka asi piirdus.

Õpetlik oli ka kohtumine britist alkohoolikuga, kes kellakäo täpsusega istus Limassoli hotellibaaris igal pärastlõunal baaripukile ning lunis veinidegustatsiooni eesmärgil klaasikese väljategemist. Olin üheksakümnendate keskel nii äge vend juba küll, et see klaasike ega teinegi rahapuud oluliselt ei raputanud. Vestlesimegi veinigurmaanist tegelasega pikalt-laialt poliitikast ja naistest. Nagu workshop kohe!

    Seega esitan end nüüd kandidaadi kandidaadiks, palun minu laialdasel fännklubil mind igatepidi toetada. Küll ma siis teie eest Kadriorus olles ka sõnakese kostan!

   Pildil teie tulevane president koos uue peaministriga.

13 comments:

Amaalie said...

See asi on ikka nii, et Ilves tõestas, et presidendiks sobib igaüks, aga Kaljulaid tõestas, et igaüks ikka ei sobi. Aga vähemalt Eiki Nestori asemel on ikka iga muu parem.

Indigoaalane said...

Toetan :)

Bianka said...

Oh, kulla presidendikandidaadi kandidaat! Nii neid kirjusid koeri on praegu kombeks kutsuda...

Sind ma toetaks küll, aga ma ei usu, et sa presidendina kunagi midagi minu heaks teha saaks, nagu lubasid. Sest meie presidendi võim on... olematu. No et kui üldse midagi teisiti teha, siis võiks pidupäevadel katsuda lühemaid kõnesid pidada :)

Aga asjaolu, et presidenti valitakse ja kaalutakse erakondade tagatubades, mitte ei valita ausalt väljaastunud kandidaatide hulgast, meeldib mulle veel vähem.

konn, lendav konn said...

Aitäh toetuse eest, rahvas! Luban olla teie kolme president:) Vähemalt...

Helve said...

Valiksin ka sinu isegi juhul kui mõne lubaduse täitmata jätad. Äkki kutsud vastuvõtule, saaks ka veerand tundi kuulsust.

konn, lendav konn said...

Kogu bloginaiskonna kutsun presidendiks saades vastuvõtule! Riigikogulastele enam ruumi ei jagu:)

Kaamos said...

Peaaegu oleks ise ka hakanud presidendikandidaadi kandidaadiks, aga vastuvõtu-jutt tõi maa peale tagasi. Milline kuhi nõusid pärast seda prallet pesta tuleb!
Ei, ma pooldan ka härra Konna presidentuuri ja pigem osalen vastuvõtul kui korraldan seda...

konn, lendav konn said...

Juba viis toetajat - peatselt hääled koos!

Kaamos said...

Kui seitseteist häält kokku saad, on sul enam kui kuus protsenti suurem häältesaak kui ühel varasemal presidendiks pürgijal, lugupeetud presidendikandidaadi kandidaat!

Kassnugis said...

Meie perest minu kaks ja ülejäänud viie neli käppa poolt. Konn presidendiks!

Lendav said...

Minu hääl on sinu päralt.

Väike vahemärkus - oli kunagi fb-s selline grupp, kus sai üles tähendada valesti lugemised (Kirjaoskus - võimalus kõike valesti lugeda). Lugesin just ERR-i uudise pealkirja: Olukord Kabli lennujaamas on stabiliseerumas. Kas see tähendab, et valimiskampaania hullemad hetked on juba möödas, konkurendid on lõpetanud kaigaste kodaratesse loopimise ja Kabli lennujaam töötab jälle tõrgeteta? :D

konn, lendav konn said...

Tõesti, nii on - lennurada oli värskelt niidetud, restoran õhtusöögiks avatud ning ka VIP-magamistuba triigitud ning viigitud:) Igatahes eilne maandumine sujus mullistusteta!

Raisakull said...

Miks nii tagasihoidlikult, et kandidaadi kandidaadiks?
Tuleb suuremalt ja klass kangemalt mõelda - ikka presidendiks!