Sunday, May 29, 2022

MIna - põline rikas

   


 Mõni  peab koera, mõni peab kassi, mõni peab ahvi, kes elab tal sahvris...

Mina pean nüüd põldu! Paneme kardula maha ja...ehhh, ma ei teagi, mis edasi saab:) Algaja põllumees:)

Kivivall pole mitte killukaitse lõunast pealetungivate kuuevarbaliste vastu - kogu see hunnik tuli välja ca paarikümne ruutmeetrise põllumaa seest. Ehk oli peenra alla kunagi munakivitee:) 

8 comments:

Lendav said...

Ehitada sa ju mõistad. Nüüd tuleb teha kividest viljade kaitseks aed, juba Toots ja Kiir teadsid seda hästi.

Teine variant on kuhjata kivid keset põldu ehk muidu välja kokku ja lasta neil seal olla. Ajapikku hakkavad seal puud kasvama, lastel on tore mängida ja linnukestel pesitseda. Saaremaal nimetati selliseid kiviseid põllu-saari raunadeks. Üks korralik raun keset õue oleks ju nii romabntiline, kindlasti kasvaks seal mõni pärn ehk saarepuu, õilmitseks toomingas ja laksutaks ööbik... :)

konn, lendav konn said...

Emand asus juba kivikesi laiali kandma (Linda tuleb meelde) - rajab mingit lilleklumpi või midagi:)

TT said...

Tekita kivihunnik ja nimeta kivitaimlaks, taimed lase looduslikult ise kohale ilmuda. Mis tulevad, neile meeldib koht ja need ka jäävad. Endal ja taimedel vähem stressi ;)

Mirx said...

Võtsid munakivisillutise üles või tegid portaali maakerasisse , et näha maakera sisemusse, see maakera käperdamine on muinsuskaitse all.:)

konn, lendav konn said...

Kus nüüd kukkusid põllumehele nõuandeid jagama!:)
Igatahes lillepeenraid on kordades rohkem kui põldu!

mustkaaren said...

Absoluutselt pädev, aga nt minukandi oludes ylimalt humoorikas kontseptsioon- nimelt meil hakkavad absoluutselt igas võimalikus ja võimatus kohas, k.a. amplipottides, kasvama nõgesed, vahtrad ja haavapuud. Mina aga tahaksin mägisibulaid ja tyrgi uba.

mustkaaren said...

Mida rohkem peenraid, seda vähem muru niita.

Bianka said...

Toomingas õitseb, viimane aeg kartul maha panna. Aga kui see jääb õigel ajal tegemata, siis looda soojale talvele, et saab ka novembris saaki koristada. Mu (agronoomist) vend teeb ikka nii, no ei saa aega kartulit enne jaanipäeva maha pandud...