Saturday, September 29, 2018

Kiida ametnikku!

 

 Käisime noorimale järeltulijale ID-kaarti uuendamas. Üritasin Tammsaare PPA teeninduses aega broneerida, aga lähipäeviks sobivat  polnud, seega läksime kohale. Viis-kuus inimest fotokuudi järjekorras oli köki-möki ja numbritahvel näitas, et 20 huvilist on meie ees. Napilt poole tunniga istusime minust pisut vanema punapäise prillitatud tädi vastas, ulatasime dokumendid ja jäime klahviklõbinal ootele. Mõne minutiga sai avaldus täidetud ja saabus allkirja aeg.
   "Kirjuta kirjatähtedega!" ütles tore ametnikutädi poisile.
   Ma ei hakanud midagi täpsustama, aga kui poiss asus elektroonilise pulgaga maalima trükitähti, siis köhatasin.
   "Ja-jah," ütles proua. "Ma kustutan ära. Sa ikka tead, mis on kirjatäht?"
Poiss noogutas ja hakkas uuesti trükitähti maalima:D
   "Poiss, mitmendas klassis sa käid?" uuris tädi.
   "Neljandas," pobises poiss, häält jämedamaks tehes.
   "Abikoolis," tähendasin ma, naeru tagasi hoides.
   "Aa, siis ma vabandan!" teatas ametnik, mille peale ma häbenedes teatasin, et tegin ebaõnnestunud nalja ja tegelikult on poiss isasse - täitsa viieline.
    Tore tädi naeris, hambad paljad  ja näitas paberitükil ette, mis moodi kirjatähtedega peab allkirja kirjutama. Lõpuks tuli ka poisil välja.
    Pole kõik ametnikud ühe vitsaga löödud, mõned saavad malka, teised kiita. Mina kiidan!

   Pildil suvaline kontoritibi eelmise sajandi kuldsetest kümnendatest. Millised silmad, milline stand, millised kontsad, ahhhhh!!!

2 comments:

Bianka said...

Mul endal ka ees käik, et samast kontorist uus Id kaart kätte saada. Hirmujutud käivad, et 1,5-2 tundi tuleb oodata. Mis kell te käisite, et nii kiiresti hakkama saite? Räägitakse, et hommikul kohe avamise ajal on saba lühem

konn, lendav konn said...

Jep, nii on! Vaata PPA lehelt järjekorra pikkust. Meil oli hommikupoole vaid 12 minutit, kui poiss koolist pääses, siis juba 24, hakkama saime ca 40 minutiga. Muidugi läheb kättesaamine arvatavasti käbedamalt.