Sunday, May 14, 2023

Adramees

   

 Pildil minu esimene vagu. Õigemini kaks, aga see-eest puseriti:) Kuigi vanaisa poolt hiidlane, olen põline linnapoiss, mingite maatöödega pole varem rinda pistnud. Taamal kardulamaal ajasin ka kümmekond vagu, sellega minu panus toitlustusprogrammi seekord piirdus:)

8 comments:

Raisakull said...

Vigala-kandi talumees oli hoolega rihtinud mõisamaade vaoajamised võimalikult sirged, ei õnnestunud tal kivise põllu tõttu seda teha. Mõisniku kärkimise peale "Miks vaod nii kõverad on?", vastas talumees stoilise rahuga: "Aga härra võiks nõnda vaadata ja mõtelda, et ühte vakku mahub kõveruse tõttu tuhlit rohkem?"
Imelikul kombel jäi härra selle vastusega rahule...

Hariks ühtlasi linnameest - masina taga on mutt, mitte ader - vahe tuleb hõlmade arvust: adral on üks hõlm.
8)

mustkaaren said...

Aa, umbrohujuurte peenestaja. See aitab meil ohakaid, puju ja orasheina kohe 10 korda rohkem saada.

konn, lendav konn said...

Vatkussähh - sai mutiga möllatud ja umbrohtu peenestatud! Hea, et ikka maainimesed kah mu blogi loevad:D

Lendav said...

Ma pildi järgi ei saa aru, mis see täpselt on, kas mullafrees ka komplekti kuulub. Kui on ainult vaoajaja, siis umbrohi nii hullusti ei paljune. Kui aga on ka mullafrees, siis see on imeline juurumbrohtude paljundaja, hakib orasheina ja teised eelpoolnimetatud pisikesteks jupikesteks ja igast jupist tuleb uus taim nagu võluväel! Freesida on mõtet ainult sellist maad, kus ei kasva jupikestki naati, orasheina, ohakaid, põldosja ega kassitappu.

Igatahes - juba minu ema teadis, et porgand kõveral vaol paremini kasvab, kui isa emale märkuse tegi, et vaod kõverad olla. Ega need siis niisama, ikka asja pärast!

konn, lendav konn said...

Frees käib samuti alla - enne künnitööd tuli natuke uudismaad pöörata. Pisut pelgasin, et kummiratas ei vea atra edasi, aga haardus küll. Vagu on peenras kõver seetõttu, et tuli olemasolevaid kõrresekesi säilitada:)

kairi said...

Tere,

uuriks teemaväliselt ka - kas ja kuidas saaks Teiega kontakti.

Tavaliselt anonüümne lugeja
Kairi

mustkaaren said...

Lohutuseks, et kohevaks freesitud pinnasest on roheliste lipukestega tähistatud kasvamaläinud umbheinajuurejuppe kergem korjata kui kõvast pinnasest. Ma ise eelistan ainult ja ainult Fiskarsi labidat muidu.
Mullafrees olla hea nt sõnniku v komposti mulla sisse pööramiseks.

konn, lendav konn said...
This comment has been removed by the author.